STJEPAN MESIĆ

‘Pravosudni kadrovi su očišćeni na početku, to nije moglo bez Tuđmana, a znam i tko je bio izvršitelj‘

Nemam osobito mišljenje o hrvatskom pravosuđu, ono je doživjelo katastrofu od početka, rekao je bivši predsjednik
Stjepan Mesić
 Davor Pongracic/Cropix

Bivši predsjednik Stjepan Mesić sudjelovao je u Sinju na simpoziju "Tripalovi dani u Sinju 2021." gdje je komentirao što misli o hrvatskom pravosuđu.

- Nemam osobito mišljenje o hrvatskom pravosuđu, ono je doživjelo katastrofu od početka. Prije svega očišćeni su kadrovi nakon što se Hrvatska osamostalila, često od ljudi koji su bili profesionalci. Očito da to nije moglo proći bez Tuđmana, a asistirao je Vladimir Šeks. Čišćenje je izvršio Vice Vukojević koji je bio predsjednik Odbora za imenovanja. Tu ulogu su podijelili njih trojica, s time da su se i drugi uključili. Tako da smo mi jedno vrijeme ostali bez stručnog kadra u pravosuđu, ali ovo što se sada događa ja mislim to još nije pitanje pravosuđa, to je obavila policija, to su obavili organi gonjenja, a tek ćemo vidjeti što će napraviti pravosuđe, rekao je Mesić, a prenosi N1.

Osim Mesića na simpoziju u organizaciji Centra za demokraciju i pravo Miko Tripalo bili su i aktualni predsjednik Zoran Milanović te bivši predsjednik Ivo Josipović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 20:29