FINANCIJSKI PROBLEMI

Pred stečajem Hrvatsko društvo političkih zatvorenika - žrtava komunizma

Sudskim oglasom pozvani su i zastupnici te udruge da u roku od 15 dana podnesu popis imovine i obveza tog dužnika
Arhiva
 Denis Jerković/Cropix

Trgovački sud u Zagrebu pozvao je vjerovnike Hrvatskog društva političkih zatvorenika - žrtava komunizma (HDPZ-ŽK) da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečaja te udruge s utvrđenim dugom od 11.685 kuna.

Sudskim oglasom pozvani su i zastupnici te udruge da u roku od 15 dana podnesu popis imovine i obveza tog dužnika, a ne odazovu li se vjerovnici i zastupnici u zakonski predviđenim rokovima, sud će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o istovremenom otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

Hrvatsko društvo političkih zatvorenika - žrtava komunizma udruga je osnovana i registrirana krajem 1997. sa sjedištem na Trgu Petra Krešimira IV u Zagrebu. Osnovana je u cilju socijalne i pravne zaštite bivših hrvatskih političkih zatvorenika žrtava komunizma te promicanja i unapređenja vrijednosti slobode, pravde, demokracije i hrvatske suverenosti.

Osim toga, u djelatnostima HDPZ-ŽK navodi se ''promicanje i oplemenjivanje moralnih i etičkih vrednota hrvatskog naroda organiziranjem javnih tribina, predavanja, seminara, okruglih stolova, sudjelovanje i potpora u radu državnih tijela za otkrivanje i obilježavanje zločina Drugog svjetskog rata i poraća''

U Registru udruga navodi se da je na lani održanoj posljednjoj izbornoj skupštini za predsjednika Društva političkih zatvorenika bio izabran Josip Ferek. Tijekom mandata njegovog prethodnika Marka Grubišića isticali su da HDPZ-ŽK ima u svomu planu dva glavna projekta - izradu Leksikona hrvatskih političkih zatvorenika i otvaranje Memorijalnog centara žrtava totalitarnih režima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 01:31