KRISTIJAN STANIČIĆ

PREDLOŽEN NOVI ŠEF HRVATSKE TURISTIČKE ZAJEDINCE Riječ je o bivšem HDZ-ovom kandidatu za gradonačelnika Rijeke

 Matija Djanjesic / Hanza Media

Bivši HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Rijeke i bivši predsjednik Uprave Liburnija Riviere Kristijan Staničić novi je šef Hrvatske turističke zajednice, doznaje Jutarnji list.

Između sedmorice prijavljenih kandidata, posebno povjerenstvo za odabir novog direktora Glavnog ureda HTZ-a Turističkom je vijeću te institucije predložilo upravo ovog kandidata čime je krovna marketinška institucija domaćeg turizma napokon dobila novo vodstvo.

Bivši direktor Ratomir Ivičić, podsjetimo, ostavku na mjestu čelnog čovjeka HTZ-a podnio je još u veljači ove godine, ali je pristao nastaviti voditi instituciju kao vršitelj dužnosti sve do odabira novog šefa.

On ovaj put dolazi iz kvote vladajuće stranke odnosno Hrvatske demokratske zajednice.

Staničić je, prema podacima iz njegove službene biografije, diplomirao na Hotelijerskom fakultetu u Opatiji, a 2001. godine magistrirao turistički management.

Od 1996. do 2001. godine bio je zaposlen u Ministarstvu vanjskih poslova da bi karijeru potom nastavio u sektoru za kojeg se obrazovao, prvo kao pomoćnik direktora marketinga, a potom kao predsjednik Uprave tvrtke Hoteli Novi.

Nakon toga Staničić odlazi u Liburnia Rivieru, potom postaje predsjednik Uprave hotelske tvrtke Jadran u stečaju, a kasnije i predsjednik Uprave Hotela Bernardin iz Portoroža.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:36