MINISTAR BRANITELJA

PREDRAG MATIĆ DODIJELIO MEDALJU BUJANCU 'Uručio sam mu je, iako osobno s njim nikad ne bih ni kavu popio'

 CROPIX

Komemoracija i polaganje vijenaca u povodu obljetnice smrti vukovarskog heroja Marka Babića u nedjelju su prošli bez ministra branitelja.

Predrag Matić iz protesta je odbio doći na taj događaj jer je Grad Vukovar na čelu s HDZ-ovim gradonačelnikom Ivanom Penavom predvidio da ministar branitelja, iako najviši po funkciji, na tom događaju ne govori posljednji, nego da ta čast pripadne izaslaniku predsjednice države Anti Deuru.

- Radi se o principu. Ako je prema protokolu određeno da osoba s najvišom funkcijom govori posljednja, a to sam u Vukovaru bio ja, onda sam trebao govoriti posljednji. No, protokol Grada Vukovara nije želio promijeniti raspored. Do sada sam pokazivao dobru volju i razumijevanje, ali ne mogu pristati da se ponižava dužnosnike Vlade - poručuje ministar koji otkriva kako je dobio neslužbene informacije da HDZ pokušava upravo to. Do ministra su, tvrdi, došle informacije da je HDZ svim svojim lokalnim čelnicima poslao naputak prema kojem dužnosnike Vlade ne smiju pozivati na događaje u svojim sredinama, a ako baš moraju, treba ih marginalizirati.

Dan ranije ministar branitelja bio je u Vukovaru na memorijalnom turniru posvećenom Babiću u organizaciji Udruge branitelja Trpinjske ceste i sve je, kaže, prošlo bez problema. Iako je tom prilikom ministar medalju dodijelio i Velimiru Bujancu koji je bio dio pobjedničke nogometne ekipe, u tome ne vidi ništa sporno.

- Pravo je branitelja da u ekipe koje su se natjecale pozovu koga žele, pa tako i Bujanca. Stoga sam i njemu uručio medalju iako osobno s njim nikad ne bih ni kavu popio - naglašava ministar Matić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 03:56