StoryEditor
PREDSJEDNIK HNS-a

Predrag Štromar nakon predaje lista DIP-u: ‘Iduća vlada će biti najbolja jer će u njoj biti HNS‘

‘Dok su se drugi svađali, mi smo radili, gradili, obrazovali, a tako ćemo nastaviti i dalje‘
 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Predrag Štromar, predsjednik Hrvatske narodne stranke - liberalni demokrati i potpredsjednik Vlade na odlasku, izjavio je u ponedjeljak, nakon predaje izbornih lista Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) da će 'sljedeća vlada biti najbolja jer će u njoj sudjelovati HNS'.

“Sljedeća vlada će biti najbolja vlada jer će HNS sudjelovati u njoj. Dok su se drugi svađali, mi smo radili, gradili, obrazovali, a tako ćemo nastaviti i dalje. S našim mandatima garancija smo građanima da će se i dalje obnavljati bolnice, vrtići, zgrade, da se stambena pitanja mladih ljudi rješavaju i da se nastavlja reforma obrazovanja. Nećemo se svađati, radit ćemo za dobrobit naših građana”, rekao je novinarima Štromar.

Kaže da će HNS biti u vladi s onima koji će prihvatiti njihov program koji, napominje, rade zajedno s građanima.

Upitan je li HNS-u svejedno hoće li u vladi biti s lijevom ili desnom opcijom, Štromar je odgovorio da će biti u vladi i odraditi sve ono što treba građanima, bez ideologije. 

“Hrvatska mora ići naprijed, a ne ekstremno desno ni ekstremno lijevo. Nećemo prihvatiti nikakav ekstremizam ni populizam, nego samo ono što će se raditi na dobrobit građana”, dodao je.

Štromar kaže da HNS-u nisu prihvatljivi ekstremisti koji su s Miroslavom Škorom, Ladislavom Ilčićem ili Velimirom Bujancem, jer 'samo razmišljaju kako nekom ideologijom doći na vlast, biti u Saboru, uhljebiti se, a ne kako napraviti dobro građanima'. Uopće ne govore o školama, bolnicama, rješavanju stambenih pitanja mladih, o povećanju plaća građana i rasterećenju gospodarstvenika, rekao je. 

Što se SDP-a tiče, poručio je Štromar, ako budu prihvatili naš program, naše ideje i projekte, možemo i s njima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. lipanj 2020 10:03