PROMJENA NA VRHU

Predrag Štromar više neće biti predsjednik HNS-a, već se spominje i njegov mogući nasljednik

‘Mislim da sam svoje napravio. Ostali smo parlamentarna stranka, a sada je red na drugima da joj podignu rejting‘, rekao je Štromar
Predrag Štromar
 Tomislav Kristo/Cropix

Predrag Štromar više neće biti predsjednik HNS-a, a kao njegov mogući nasljednik spominje se Milorad Batinić.

- Izbori za predsjednika stranke će se održati 12. prosinca kako je to i predviđeno Statutom u kojem stoji da se održavaju najkasnije 150 dana nakon službenih rezultata parlamentarnih izbora. I točno je, neću se kandidirati za predsjednika. Mislim da sam svoje napravio. Ostali smo parlamentarna stranka, a sada je red na drugima da podignu rejting stranke i da se pripremi stranka za lokalne izbore - kazao je Štromar dodavši da će, kada vidi tko je kandidat, odlučiti hoće li se kandidirati za koju drugu funkciju u stranci.

- U ovom trenutku ne mogu ni potvrditi ni demantirati da ću se kandidirati za predsjednika stranke. Konačno ću vidjeti za tjedan, dva dana - rekao je Batinić.

Jedan od visokih dužnosnika HNS-a kaže da bi za stranku bilo dobro kada bi joj na čelo došao netko od mlađih političara.

- Prednost HNS-a je što nemamo potpisan nikakav sporazum s HDZ-om i imamo organizacije, a prava osoba na čelu stranke bi za godinu dana mogla HNS podići na 10 posto - kaže naš sugovornik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. listopad 2022 21:38