ZAŽELJELA MU PUNO USPJEHA

Predsjednica Grabar-Kitarović čestitala izabranom predsjedniku Crne Gore Đukanoviću

Milo Đukanović
 Stevo Vasiljević / REUTERS

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović čestitala je na pobjedi izabranom predsjedniku Crne Gore Đukanoviću istaknuvši predanu potporu Hrvatske pristupnom putu Crne Gore Europskoj uniji na temelju individualnih postignuća, priopćeno je u ponedjeljak iz njezina Ureda.

Hrvatska predsjednica telefonski je razgovarala s Đukanovićem i uz čestitke mu zaželjela puno uspjeha u obnašanju predsjedničke dužnosti, navodi se u priopćenju.

Republika Hrvatske predano podupire pristupni put Crne Gore Europskoj uniji na temelju individualnih postignuća i spremna je i dalje prenositi Crnoj Gori vlastita iskustva u tom procesu.

Sugovornici su se složili u spremnosti na daljnje jačanje odnosa između Hrvatske i Crne Gore kao i na bilateralno rješavanje otvorenih pitanja između dviju država u duhu dobrosusjedstva i međusobnog poštovanja.

Suglasili su se i u odgovornosti za zajedničko djelovanje dviju država, članica Sjevernoatlantskog saveza u osiguranju stabilnosti, sigurnosti i napretka cjelokupnog područja jugoistočne Europe.

Naglašena je i važnost poveznice između dviju država koju predstavljaju njihove nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj i Crnoj Gori te predanost očuvanju i daljnjem unaprjeđenju njihova položaja, piše u priopćenju iz Ureda predsjednice.

Kandidat i čelnik vladajuće Demokratske partije socijalista Milo Đukanović u nedjelju je u prvome krugu pobijedio na predsjedničkim izborima s osvojenih 54,15 posto glasova, što će mu biti drugi predsjednički mandat u karijeri u kojoj je u šest mandata bio premijer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:25