SJEĆANJE NA GLUMCA

PREDSJEDNICA GRABAR KITAROVIĆ IZRAZILA SUĆUT OBITELJI MARTINA SAGNERA 'Volio je svoj poziv i svoj rodni kraj'

 Marko Miščević / CROPIX

Povodom smrti Martina Sagnera, svestranog umjetnika, velikog glumca i domoljuba, saborskog zastupnika i sudionika Domovinskog rata, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uputila je sućut njegovoj obitelji ističući kako je Martin Sagner volio svoj poziv i svoj rodni kraj.

"U velikom broju televizijskih serija i filmova gospodin Sagner ostvario je uloge koje osvajaju jednostavnošću i lakoćom glumačkog izraza. Gospodin Martin Sagner volio je svoj poziv, svoj rodni kraj, bogatstvo našega jezika kojim se majstorski služio kao glumac istinskog talenta.

Široj publici posebno je draga njegova uloga u kultnoj seriji "Gruntovčani" u kojoj je ostvario jednu od antologijskih uloga hrvatskog glumišta, lik dobronamjernog, naivnog i dobrog Dudeka, u kojem je sažeta sudbina malog čovjeka našeg podneblja.

Zbog te i mnoštva drugih sjajnih uloga, gospodin Sagner ostavio je trag umjetničke izvrsnosti u hrvatskoj kulturi, a mnogi njegovi prijatelji i poznanici pamtit će ga kao iznimno dobrog i dragog čovjeka i domoljuba“, stoji u sućuti predsjednice Grabar-Kitarović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:19