PRIOPĆENJE S PANTOVČAKA

PREDSJEDNICA IMENOVALA DVA NOVA SAVJETNIKA Jedan od njih već je bio na Pantovčaku za vrijeme Stipe Mesića, a drugi je obnašao visoke dužnosti u VSOA-i

Kolinda Grabar-Kitarović
 Matija Djanjesic / CROPIX

Predsjednica Kolinda Grabar.-Kitarović imenovala je dvojicu novih savjetnika, dr. sc. Vladimira Lončarevića kao savjetnika za analitiku i unutarnju politiku i dr. sc. Zrinka Petenera kao savjetnika za obranu i nacionalnu sigurnost.

Dr. Lončarević je esejist, publicist i književni teoretičar, a diplomirao je kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radio je kao novinar, bio je glavni urednik katoličkog lista Mi, te pomoćnik savjetnika bivšeg predsjednika Stipe Mesića. Na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove predavao je predmete s područja religije.

Dr. Petener dugo je radio u Ministarstvu obrane gdje je bio na čelu Odjela za multilateralkne poslove i Odjela za NATO i Europsku uniju u Upravi za obrambenu politiku. Prije toga obnašao je visoke dužnosti u Vojno-sigurnosnoj obavještajnoj agenciji. Diplomirao je na Policijskoj akademiji u Zagrebu, a doktorirao na Fakultetu političkih znanosti.

Predsjednica je očito kod novih imenovanja razdvojila dužnosti koje je imao njen bivši savjetnik za unutarnju politiku Mate Radeljić, pa će tako na tom području imati dvoje savjetnika, Lončarevića i Mirjanu Hrgu, koja je zadužena i za 'vezu' Pantovčaka i Banskih dvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:51