AFERA U HV-u

PREDSJEDNICA O AFERI SA ŠVERCANJEM ORUŽJA 'Ne može biti niti najmanje tolerancije na ovakve postupke. Očekujem najoštrije sankcioniranje'

 CROPIX, PU zadarska

O aferi sa švercanjem oružja u kojoj su sudjelovala tri pilota Ratnog zrakoplovstva iz vojne baze Zemunik oglasio se i Ured predsjednice. Priopćeno je da je predsjednica ozbiljno zabrinuta ovim događajima, prenosi N1.

'Predsjednica Republike smatra ovakve pojave u Oružanim snagama neprihvatljivim i nedopustivim i izražava zabrinutost što je do takvih događaja uopće moglo doći. Radi se o ozbiljnom incidentu koji je obuhvaćao cijeli niz nezakonitih i nevojničkih postupaka pojedinaca iz sastava 93. zrakoplovne baze. Neće dopustiti da pojedinci svojim nezakonitim i nevojničkim postupcima ukaljaju ugled Hrvatske vojske', stoji u priopćenju Ureda predsjednice.

Dodaje se i da je u cilju očuvanja ugleda Hrvatske vojske potrebno razjasniti sve pojedinosti ovog događaja, kao i eventualne propuste u crti vođenja i zapovijedanja.

'Ne može biti niti najmanje tolerancije na ovakve postupke', stoji u priopćenju Ureda predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Dodaje se i da je uz kaznenu, potrebno utvrditi i stegovnu odgovornost uključenih u ovaj skandal.

'Predsjednica Republike očekuje najoštrije sankcioniranje, kao primjerenu kaznu za počinjena djela i jasnu poruku javnosti kako Hrvatska vojska u svojim redovima neće tolerirati ovakve postupke', priopćeno je, uz konstataciju da 'u Hrvatskoj vojsci služe u ogromnoj većini časni profesionalci i domoljubi i Hrvatska vojska svoje zadaće obavlja besprijekorno', te da postupci nečasnih pojedinaca neće narušiti ugled Hrvatske vojske niti njezinu spremnost na izvršavanje svih zadaća.

'Kao Vrhovna zapovjednica inzistirat ću na utvrđivanju svih mogućih propusta koji su doveli do ovakvih događaja, na njihovom sankcioniranju i trenutnom otklanjanju', odgovorila je predsjednica, javlja N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:54