KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ

PREDSJEDNICA O KANDIDATURI ZA NOVI MANDAT 'Kako god moj život bude išao, mirovinu ću provesti u Hrvatskoj'

 
 Damjan Tadic / CROPIX

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je u Vukovaru, gdje je nazočila svečanoj promociji polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta, odgovarala na pitanja novinara. Osvrnula se na mogućnost svoje kandidature za još jedan predsjednički mandat, koju još nije objavila, javlja N1.

'Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je rekao da će HDZ podržati moju kandidaturu ako je objavim. Ja nastavljam obavljati posao predsjednice', rekla je Grabar-Kitarović, no nije htjela odgovoriti na pitanje o tome je li kandidatura Miroslava Škore udar na nju ili možda pak osveta njezinog bivšeg savjetnika Mate Radeljića.

Ističe da posla, za one koji hoće raditi, uvijek ima. Ona je zbog školovanja i posla puno vremena provela u inozemstvu, no sada kaže da sebe vidi u Hrvatskoj.

'Kako god moj život bude išao, mirovinu ću provesti u Hrvatskoj', rekla je predsjednica.

Ako ne bude osvojila drugi mandat, nije precizirala što će nakon isteka ovog.

'To je hipotetsko pitanje i teško je na njega odgovarati. Voljela bih da se usredotočimo na to kako ljudi žive, kako da otvorimo radna mjesta, kako da vratimo mlade koji su otišli...', rekla je Grabar-Kitarović za N1.

Osvrnula se i na navode Milorada Dodika o tome da obavještajna služba prisluškuje novinare i medije u Hrvatskoj, Srbiji i BiH.

'Neobično je da predsjedavajući Predsjedništva BiH o tome javno govori. Mi znamo da moramo čuvati Hrvatsku i građane Hrvatske od svih obavještajnih aktivnosti, osobito onih koje bi bile usmjerene protiv gospodarstva. Porazgovarat ću s Markićem o tome', zaključila je predsjednica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2023 14:16