PRIJAM U VILI PREKRIŽJE

PREDSJEDNICA O KRITIKAMA DA JE PREVIŠE EUFORIČNA NA SPORTSKIM NATJECANJIMA 'Ne želim biti jedan od onih državnika koji su lišeni emocije'

 REUTERS

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu je ugostila novinare na blagdanskom prijamu u Vili Prekrižje, te je iskoristila priliku kako bi prokomentirala neke događaje iz prošle godine, između ostalog i navijanje na Svjetskom prvenstvu u nogometu.

Ponašanje Grabar-Kitarović u Rusiji i Lilleu bilo je stranim medijima izrazito simpatično, ali u Hrvatskoj se pokrenula rasprava treba li jedna državna čelnica tako euforično navijati pred očima cijelog svijeta. Predsjednica je rekla da ima pravo na to.

- Ne želim biti jedan od onih državnika ili političara koji su lišeni emocije i svedeni na figure koje protokol posjeda ovdje ili ondje. Uvijek tražim svoje mjesto. Kad tražim to svoje mjesto, tražim ga za Hrvatsku i duboko vjerujem da protokol ne definira dužnosnike, nego dužnosnici, odnosno državnici, definiraju protokol i tako ću se i nastaviti ponašati, dosljedna sebi, svom karakteru, svojim uvjerenjima, svojim nacionalnim ponosom i vjerom da ne postoje male države i da je svaka država velika onoliko kolikom je učinimo - rekla je, kako prenosi N1 televizija.

- I otuda moja silna vjera u Hrvatsku, unatoč mnogim pokazateljima koji ukazuju na pesimizam u društvu.

Predsjednica je istaknula i da se drži izreke koja se pripisuje Marilyn Monroe da poslušne žene rijetko stvaraju povijest.

- U tom smislu nadam se da ćemo sljedeće godine nastaviti svi zajedno raditi i na poboljšanju uloge žena i svih manjinskih zajednica u hrvatskom društvu, da ćemo pokazati respekt i poštovanje jedni prema drugima i da ćemo graditi tu kulturu međusobnog poštovanja i uvažavanja, optimizma, ljubavi prema svojoj domovini - zaključila je predsjednica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:58