POSJETILA SISAK

PREDSJEDNICA POSLALA PORUKU MLADIMA 'Putujte, učite od drugih, ali se vratite u Hrvatsku'

 Mate Piskor / CROPIX

Moramo požuriti s mnogim reformama, posebice s jednom od najvažnijih, reformom obrazovanja, kako bi našim mladima pružili jednake šanse, ne samo ovdje u Hrvatskoj, nego u globalnom svijetu. Putujte, učite od drugih, ali se vratite u Hrvatsku u svoj Sisak, u svoju Sisačko-moslavačku županiju. Mi vas trebamo.

Rekla je ovo predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u utorak u Sisku, obraćajući se učenicima i njihovim mentorima, osvajačima nagrada na državnim natjecanjima, na svečanosti upriličenoj u njihovu čast u zgradi Državnog arhiva u Sisku.

Nagrade su primili 21 učenik, 21 ekipa i 33 mentora. Prije Siska, predsjednica je posjetila, prvi put u svojem mandatu, SOS Dječje selo Lekenik. Obišla je jednu SOS obitelj, te prisustvovala predstavi koju su za goste odigrali članovi dramske družine SOS Dječjeg sela.

Tijekom poslijepodneva predsjednica se u Hrvatskoj Kostajnici susrela s gradonačelnikom Daliborom Bišćanom, obišla je obitelj Jakšić, koja je teško stradala u nedavnim klizištima, te se susrela sa članovima Udruge mladih Invictus, koja je pomagala stradalnicima za vrijeme proljetne poplave

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:19