NATAŠA NOVAKOVIĆ

PREDSJEDNICA POVJERENSTVA O PREDMETIMA VEZANIM UZ SUKOB INTERESA 'Ako se Vlada ne očituje o letu izaslanstva u Helsinki, pokrenut ćemo postupak'

 
Nataša Novaković
 Davor Pongračić / CROPIX

'I prošli tjedan ponovno smo poslali dopis Vladi da se očituje o putovanju Vladinim avionom u Helsinki na kojemu je izaslanstvo HDZ-a na čelu s premijerom Plenkovićem sudjelovalo na skupu EPP-a. Povjerenstvo očekuje konkretan odgovor i priloge koje su zatražili', izjavila je predsjednica Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa Nataša Novaković nakon sjednice Odbora za Ustav, na kojemu je prihvaćeno Izvješće Povjerenstva za 2017. godinu i raspravljalo se o novom zakonu.

Novaković je napomenula da su dopis dva puta slali Uredu predsjednika Vlade, a zadnja dva puta samom premijeru na ruke. 'Ako ne dobijemo dokument, pokrenut ćemo postupak', najavila je šefica Povjerenstva.

Pojasnila je i da su predmeti ministrice regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijele Žalac i ministra financija Zdravka Marića u aferi 'Mercedes' i 'Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji', odnosno, njihove povezanosti sa šibenskim poduzetnikom Josipom Stojanovićem Jollyjem tek otvoreni i upućeni su dopisi prema određenim institucijama i drugim osobama.

'U slučaju 'hotmail' predmet jest u završnoj fazi. Dopisom smo još od Trgovačkog suda tražili zadnje dokumente i nakon toga može se reći da smo prikupili relevantnu dokumentaciju', rekla je Novaković.

Izvjestitelj za taj predmet Davorin Ivanjek izvijestio je da prikupljaju dokumentaciju vezanu za isplatu članovima kriznog stožera koje je angažirao tadašnji Vladin povjerenik Ante Ramljak. 'Nažalost, do tih podataka još nismo došli. Obratili smo se Agrokoru, a oni su nam odgovorili da se za te podatke obratimo Trgovačkom sudu, otkud nam je rečeno da oni te podatke nemaju. Nije riječ o isplatama savjetnicima i podizvođačima nego isplatama savjetnicima kriznog menadžmenta. Tih podataka za sada još uvijek nema, ali pokušat ćemo doći do njih', poručio je Ivanjek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:00