U NEW YORKU

PREDSJEDNICA S DONALDOM I MELANIJOM Kolinda se susrela s američkim predsjednikom i prvom damom pa se pohvalila fotografijom na društvenim mrežama

 
 Facebook

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović susrela se danas s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom i njegovom suprugom Melanijom te nakon toga objavila zajedničku fotografiju na svom Twitteru i Facebooku. Predsjednica je bila gošća na tradicionalnom prijemu američkog predsjednika za vrijeme Opće skupštine UN-a.

Podsjetimo, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ovaj tjedan boravi u New Yorku na zasjedanju Opće skupštine UN-a. upozorila je u utorak u UN-u na onečišćenje svjetskih oceana i mora, uključujući Jadransko more, ključni resurs za Hrvatsku koja od turizma zarađuje oko 20 posto BDP-a.

Hrvatsku obalu, koju godišnje posjeti oko 18 milijuna turista, onečišćuje među ostalim i plastični otpad iz južnih susjeda, Crne Gore i Albanije. "S ovog mjesta pozivam sve – molim vas, prestanite bacati otpad u naše oceane i mora. U pitanju je naša vlastita budućnost", apelirala je Grabar-Kitarović s govornice UN-a u New Yorku.

"Ne možemo zanemarivati teške posljedice na našu prirodu i značajne gospodarske gubitke koji nam prijete u budućnosti", dodala je. 

Svjetski čelnici su na godišnjem zasjedanju Opće skupštine UN-a govorili o klimi, iskorjenjivanju siromaštva i kvalitetnijem obrazovanju. Šefica hrvatske države je najveći dio govora posvetila zaštiti oceana i mora, među njima i hrvatskog dijela Jadranskog mora čijih je 97 posto vode iznimne kakvoće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. veljača 2021 16:35