HRVATSKA I MAĐARSKA

Predsjednica se u New Yorku sastala s mađarskim kolegom, razgovarali su o pruzi Budimpešta-Rijeka, plinovodu i Ini i Molu

 Luka Gerlanc / EPH

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i mađarski predsjednik Janos Ader razgovarali su u četvrtak u New Yorku o pruzi Budimpešta-Rijeka, plinovodu i stanju odnosa Ine i MOL-a i potvrdili važnost jačanja strateškog hrvatsko-mađarskog partnerstva, priopćio je ured predsjednice.

Grabar-Kitarović i Ader su se sastali na rubu tematske rasprave Opće skupštine Ujedinjenih naroda i razgovarali o važnosti prometnih koridora, cestovnih i željezničkih, "uključujući prugu Budimpešta-Zagreb-Rijeka, a u sklopu pitanja iz područja energetike, razgovaralo se o LNG terminalu na Krku, o plinovodu te o situaciji INA-MOL", navedeno je u priopćenju.

"Dvoje predsjednika potvrdilo je važnost ulaganja dodatnih napora u jačanje strateškog hrvatsko-mađarskog partnerstva", kaže se u priopćenju.

Dodaje se da je bilo riječi i o inicijativi Jadran-Balkan-Crno more u kontekstu prometne i energetske infrastrukture te razvoja digitalne mreže.

Grabar-Kitarović i Ader su potvrdili susret u rujnu, prigodom obilježavanja 450. obljetnice bitke kod Sigeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. ožujak 2024 21:54