STUDENTICA

Predsjednica sutra pred komisijom brani nacrt teme doktorskog rada, mentor joj je bivši slovenski ministar obrane

 Bruno Konjević / CROPIX

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu će u 17 sati na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti braniti nacrt teme doktorskog rada iz područja međunarodnih odnosa.

Branit će ga pred tročlanom komisijom koju čine dvoje profesora Fakulteta političkih znanosti, donedavna dekanica tog fakulteta Lidija Kos-Stanišić i profesor Siniša Tatalović, te vanjski član koji joj je ujedno i mentor na izradi doktorata, Anton Grizold.

Bez detalja

On je profesor na ljubljanskom Fakultetu društvenih znanosti i bivši slovenski ministar obrane. Detaljnije informacije o točnoj temi predsjedničina doktorskog rada, međutim, iz službenih izvora na Fakultetu političkih znanosti nismo uspjeli dobiti.

“Znam da su ovih dana obrane nacrta tema doktorskih radnji, ali ne znam kad je točno Kolinda Grabar-Kitarović na redu, ni koja joj je tema. Ne, neću prisustvovati obrani nacrta, jer tema njezina doktorata ne spada u moje uže područje”, kazao nam je dekan Zoran Kurelić koji je upravo jučer stupio na dekansku dužnost. Na pitanje je li obrana nacrta doktorske teme javna, Kurelić je odgovorio: “Ne, nije javna. Obrana doktorata jest, ali obrana nacrta teme nije”.

Presedan

Za detalje nas je uputio na tajnika doktorskog studija, docenta Kostu Bovana. “Ne iznosimo u medijima podatke o nacrtu doktorske teze bilo kojeg drugog studenta, pa tako ni njezina”, kazao nam je Bovan i pojasnio da obrani nacrta teze mogu prisustvovati fakultetski profesori i studenti, ali ne i javnost.

Kolinda Grabar-Kitarović u jesen 2015., nakon što je izabrana za predsjednicu države, upisala je doktorski studij iz područja međunarodnih odnosa. Bio je to presedan da se predsjednik neke države tijekom mandata odluči vratiti u studentske klupe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 08:10