UTRKA ZA PANTOVČAK

PREDSJEDNIČKI KANDIDAT NEĆE DODATNO POJAŠNJAVATI RAZLOGE Škoro otkazao intervju zbog zdravlja, Mrsić i Orepić traže da objavi zdravstveni karton

 Neja Markičević / CROPIX

Pretendent za budućeg šefa države Miroslav Škoro, otkad je videoporukom najavio kandidaturu, nijednom nije organizirao konferenciju za novinare na kojoj bi odgovorio na sva pitanja. Isto tako, nije dao politički intervju nijednoj nacionalnoj televiziji, osim kratkog nastupa prije dva tjedna u RTL Direktu.

Prvi veliki Škorin intervju trebao se odigrati jučer kod kolegice Nataše Božić u emisiji TNT na N1 televiziji. Međutim, samo par sati prije dogovorenog nastupa, koji je trebao biti emitiran uživo, Škoro je otkazao intervju.

“U ranim jutarnjim satima u nedjelju ispričao se kombinacijom koncerta koji se odužio (nastupao je u Pisarovini) i zdravstvenim razlozima”, objavio je N1.

Škorino otkazivanje intervjua koincidira s objavom tekstova koji se bave njegovim poslovima i imovinom; jučer je tako Nedjeljni Jutarnji objavio veliku priču o njegovoj poslovnoj i političkoj karijeri, njegovoj imovini - nekretninama i udjelima u nekoliko tvrtki.

Ne govore

Iz Škorina tima jučer su nam poručili da su svoje razloge rekli ljudima na N1 te da Škoro neće javnosti dodatno pojasniti zdravstvene probleme zbog kojih je otkazao gostovanje. Uostalom, poručili su, ni ostali kandidati, kao ni šefica države Kolinda Grabar-Kitarović u javnosti ne govore o svom zdravlju.

Grabar-Kitarović i predsjednički kandidat Zoran Milanović jučer nisu željeli komentirati Škorino otkazivanje intervjua.

Iako nemamo razloga ne vjerovati da je Škoro otkazao intervju jer je zaista imao zdravstvene poteškoće, njegov potez otvorio je pitanje: bi li Škoro i drugi predsjednički kandidati trebali građanima prije izbora objaviti sve zdravstvene probleme koji bi ih mogli ometati u obavljanju svih predsjedničkih dužnosti.

Naporan mandat

Mirando Mrsić, liječnik, saborski zasupnik, ali i nekadašnji šef predsjedničke kampanje Ive Josipovića, kaže kako bi Škori da mu je šef izbornog stožera savjetovao da sada kad je otkazao nastup na televiziji javno objavi svoje zdravstveno stanje.

- Ne treba ići u detalje, treba javno reći samo one zdravstvene boljke koje bi ga mogle ometati u obavljanju jako napornog mandata predsjednika RH. I ne samo on, zdravstveno stanje trebali bi javno objaviti i svi ostali kandidati za predsjednika - smatra Mrsić.

Vlaho Orepić, otprije par dana kandidat za predsjednika države, potpuno je jasan - nakon otkazivanja intervjua Škoro bi trebao javno reći kakvo je zaista njegovo zdravstveno stanje.

- Ne treba javnosti otkriti neke intimne stvari, ali treba građanima otkriti sve eventualne zdravstvene probleme koji bi direktno mogli umanjiti njegovu sposobnost da predsjedničku dužnost obnaša maksimalno angažirano. Ja ću objaviti svoje zdravstveno stanje građanima, iako nemam nikakvih problema - kaže Vlaho Orepić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. srpanj 2024 16:11