JUTARNJI U NEW YORKU

PREDSJEDNIK AMERIČKIH TOUROPERATERA 'Hrvatska bi uskoro mogla postati treća najpopularnija destinacija za američke turiste'

 
Terry Dale

Hrvatska je već šestu godinu za redom među američkim touroperaterima treća najpopularnija rastuća destinacija, ali prema mojoj procjeni, ona bi kroz naredno desetljeće mogla dogurati do treće općenito najpopularnije turističke destinacije za američko tržište - izjavio je predsjednik udruženja američkih touroperatera Terry Dale koji je u New Yorku, u društvu direktorice podružnice HTZ- a Ine Rodin, u srijedu dočekao hrvatske novinare.

Njegovo udruženje broji 160 operatera od kojih Hrvatsku trenutno prodaje njih 70-ak, no Dale smatra kako ćemo kroz naredne godine ostvariti golemi rast posjeta s američkog tržišta, što bi u smislu upravljanja mogao postati izazov za zemlju.

Veleposlanik Šimonović, Terry Dale, Tonči Glavina, Ina Rodin i Frano Matušić

Dio tog rasta dogodit će se i zbog uspostavljanja prve direktne linije izmedju Hrvatske i SAD-a kojom će operirati American Airlines, no Dale napominje da je otvaranje novih linija samo pitanje trenutka.

Koliko Amerikanci cijene hrvatsko tržište vrlo dobro dokazuje i svojim primjerom, obzirom je prije nekoliko godina u Istri kupio zemljište s nekretninom u kojoj redovno ljetuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:44