ROBERT MARKT

Predsjednik Crvenog križa otkrio koliko je točno prikupljeno novca: ‘Spremni smo!‘

Istaknuo je kako će se prikupljeni novac od donacija isključivo distribuirati građanima
Robert Markt 
 Davor Pongracic/Cropix

Izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt izvijestio je u četvrtak kako je Crveni križ od potresa dosad prikupio više od 44 milijuna kuna i robu u vrijednosti 35 milijuna kuna za donacije građanima.

"To je iznimno velik iznos i spremno dočekujemo naredni period", rekao je Markt u Petrinji u izjavi za Dnevnik Nove TV.

Dodao je i da je Hrvatski Crveni križ u zadnjim fazama pripreme i provjere aplikacije koja će služiti tome da se utvrde i potvrde kriteriji za stanovnike koji su najgore prošli i čije nekretnine nisu više upotrebljive.

Istaknuo je kako će se prikupljeni novac od donacija isključivo distribuirati građanima, dok je financiranje Crvenog križa vezano za međunarodne izvore.

Markt je izvijestio i kako su u Ženevi danas održali sastanak s predstavnicima Međunarodnog Crvenog križa na kojem je potvrđen ugled Hrvatskog Crvenog križa te dogovorena pomoć u financijama, opremi, ali i specijalnim timovima koji će ponuditi psihosocijalnu pomoć.

Mi ćemo učiti od njih i oni od nas, kazao je.

Potvrdio je kako pomoć potresom pogođenim područjima i dalje stiže.

"Imamo ustrojeni ustav, hrana se i dalje prikuplja putem 131 društva, roba potom stiže u centralno skladište na Zagrebačkom velesajmu te prema potrebi distribuira u Petrinju i dalje", rekao je Markt i naglasio kako su spremni za iduće razdoblje.

Svim pojedincima i tvrtkama zahvalio je na uplatama Hrvatskom Crvenom križu.

"Zabilježeno je gotovo 70.000 pojedinačnih uplata, javljaju se hrvatske tvrtke... I dalje ćemo pomagati", zaključio je Markt i svima zahvalio na pomoći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:03