TUŽNA VIJEST

Predsjednik države, predsjednik Vlade i predsjednik Sabora uputili sućut obitelji Slavena Letice

‘Pamtit ćemo ga kao savjetnika prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana, i predanog saborskog zastupnika‘, poručuje Plenković
Slaven Letica
 Damjan Tadic/Cropix

Nakon vijesti o smrti sociologa, sveučilišnog profesora, publicista i političara Slavena Letice, koji je danas umro nakon duge i teške bolesti, stižu izrazi sućuti iz državnog vrha.

Plenković: 'Sa žaljenjem sam primio vijest'

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je izraze sućuti obitelji u povodu smrti Slavena Letice:

'Sa žaljenjem sam primio vijest o odlasku gospodina Slavena Letice.

Kao istaknuti hrvatski sociolog, sveučilišni profesor, publicist i političar, obilježio je društveni i politički život Hrvatske.

Pamtit ćemo ga kao savjetnika prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana, i predanog saborskog zastupnika.

Kao ugledan profesor, odgojio je naraštaje studenata Medicinskog fakulteta u Zagrebu, a iza sebe ostavio je brojne članke, kolumne i knjige u kojima ostaje sačuvano njegovo bogato znanje, iskustvo i promišljanja.

U ovim teškim trenutcima za Vašu obitelj, primite izraze iskrene sućuti i dubokog poštovanja uime hrvatske Vlade i u moje osobno ime', napisao je Plenković.

Milanović: 'Značajno je obilježio društveni i politički život'

Preko Facebooka sućut obitelji Slavena Letice izrazio je i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Izražavam svoju iskrenu sućut obitelji gospodina Slavena Letice, s tugom i žaljenjem sam primio vijest o njegovoj smrti. Svojim sveučilišnim radom, a posebno kao publicist, sociolog i političar gospodin Letica značajno je obilježio društveni i politički život Hrvatske.

Jandroković: 'Moje misli su s Vašom obitelji'

I predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio je sućut obitelji Slavena Letice, u kojoj stoji:

'Poštovana obitelji Letica,

s tugom sam primio vijest da nas je napustio gospodin Slaven Letica. Molim vas da, uime Hrvatskoga sabora i osobno, primite izraze najiskrenije sućuti.

Gospodina Slavena Leticu pamtit ćemo kao istaknutog sociologa i sveučilišnog profesora na Medicinskom fakultetu te plodonosnog autora s nizom objavljenih znanstvenih i stručnih knjiga i članaka.

Posebno ćemo pamtiti angažman gospodina Letice kao zastupnika u petom sazivu Hrvatskoga sabora, u kojem je aktivno radio na promicanju demokratskih procesa u Hrvatskoj, osnaživanju višestranačja te zastupanju hrvatskih stajališta u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe.

U ovom tužnom trenutku, moje misli su s Vašom obitelji', stoji u poruci sućuti Gordana Jandrokovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 22:04