HRVATSKA VOJSKA

Predsjednik Milanović na sastanku s članovima Hrvatskoga časničkog zbora

Hrvatski časnički zbor je najstarija braniteljska zajednica udruga u Hrvatskoj, osnovana još 1991. godine
Zoran Milanović
 Srdjan Vrancic/Cropix

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović održao je radni sastanak s članovima Hrvatskoga časničkog zbora, zajednicom udruga koju čine pričuvni i umirovljeni časnici i dočasnici Hrvatske vojske.

Predsjednik Hrvatskoga časničkog zbora, brigadir u mirovini Branko Gačak rekao je da im je s ostalim braniteljskim udrugama zajedničko sudjelovanje u Domovinskom ratu i promicanje vrijednosti Domovinskog rata, a posebnost to što djeluju kao strukovna udruga koja ne sudjeluje u političkim, ideološkim i sličnim raspravama, nego se bavi razvojem vojno-obrambenih i sigurnosnih znanja.

Članovi Hrvatskoga časničkog zbora imaju stručna, specijalistička, vojna znanja i tu mogu dati svoj doprinos institucijama države u pripremi zakona, strategija i projekata, rečeno je na sastanku.

Kao strukovna udruga, štoviše, Hrvatski časnički zbor ima razvijenu i međunarodnu stručnu suradnju.

Predsjednik Republike dao je potporu takvom djelovanju Hrvatskoga časničkog zbora, priopćeno je iz njegova ureda.

Hrvatski časnički zbor je najstarija braniteljska zajednica udruga u Hrvatskoj, osnovana još 1991., tako da ove godine obilježava i 30. obljetnicu. Okuplja oko 7000 pričuvnih i umirovljenih časnika i dočasnika Hrvatske vojske i djeluje kao dragovoljna, strukovna, nestranačka zajednica udruga.

U izaslanstvu Hrvatskoga časničkog zbora bili su uz njegova predsjednika, brigadira u mirovini Branka Gačaka i potpredsjednici general pukovnik u mirovini Mate Ostović i satnik u mirovini Igor Majetić, glavni tajnik, brigadir u mirovini Neven Cugelj, predsjednik Suda časti, pričuvni bojnik Dražen Magdić, član Nadzornog odbora satnik Edvard Bogović, član Povjerenstva za informiranje, brigadir u mirovini Stanislav Linić i poslovni tajnik, bojnik u mirovini Mladen Lalić.

Uz predsjednika Milanovića, na sastanku s članovima Hrvatskoga časničkog zbora bili su njegov posebni savjetnik za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković i pročelnik Vojnog ureda u Kabinetu za obranu i nacionalnu sigurnost Ureda predsjednika Republike Hrvatske brigadir Ivica Kranjčević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:20