SUSRET NA PANTOVČAKU

PREDSJEDNIK MILANOVIĆ O AKTUALNOJ SITUACIJI RAZGOVARAO S PUČKOM PRAVOBRANITELJICOM 'Važno je da sve mjere koje se donose budu utemeljene na zakonima'

Zoran Milanović
 Damir Krajač / CROPIX

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je pučku pravobraniteljicu Loru Vidović s kojom je razgovarao o aktualnoj situaciji u kojoj se nalaze građanke i građani Republike Hrvatske zbog pandemije izazvane širenjem virusa COVID-19, priopćeno je u srijedu iz Ureda predsjednika RH.

Poseban naglasak u razgovoru stavljen je na mjere koje donose Vlada RH i stožer Civilne zaštite, a kojima je cilj spriječiti širenje zaraze, te na situaciju u domovima za starije i nemoćne koji su sve izloženiji zarazi virusom COVID-19.

Predsjednik Republike ponovio je u razgovoru s pučkom pravobraniteljicom svoj stav kako je važno da sve mjere koje se donose budu utemeljene na zakonima, posebno stoga što se pojedinim mjerama ograničavaju prava i slobode građanki i građana Republike Hrvatske.

Vezano uz situaciju u domovima za starije i nemoćne, predsjednik je upozorio kako u tim ustanovama treba poduzeti dodatne mjere zaštite od zaraze virusom COVID-19 budući da u njima boravi posebno ugrožena skupina ljudi, navodi se u priopćenju iz Ureda predsjednika RH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:54