OBLJETNICA

Predsjednik Milanović primio predstavnike Udruge Plavi telefon za 30 godina djelovanja

Izvijestili su ga da je Plavi telefon do danas primio više od 125.000 poziva, a u radu je sudjelovalo više od 600 volontera
 Filip Glas

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović primio je u srijedu osnivače i volontere Udruge Plavi telefon u prigodi 30 godina njezina rada, a bit će i pokrovitelj svečanog obilježavanja obljetnice osnutka i djelovanja Udruge koje će se održati 30. listopada.

Udruga Plavi telefon već 30 godina pruža besplatan preventivni program savjetovanja svim građanima u Hrvatskoj, a na sastanku s predsjednikom njezini predstavnici predstavili su projekte provedene u tom razdoblju - 35 projekata i akcija namijenjenih djeci, mladima i odraslima, priopćio je Ured predsjednika.

Izvijestili su ga da je Plavi telefon do danas primio više od 125.000 poziva, oko 300 roditelja i 14.000 djece koristilo je usluge Plavog telefona, a u radu je sudjelovalo više od 600 volontera.

image
Filip Glas

Linija pomoći Plavi telefon i savjetovalište Otvorena vrata temeljni su programi Udruge, koja provodi širok raspon programa socijalnih životnih vještina posebno djece i mladih, prevencije ovisnosti, promocije mentalnog zdravlja, pomaganja osobama s invaliditetom te pružanja podrške razvoju djece i mladih.

Svi programi i projekti oduvijek su bili besplatni za korisnike.

- Bivši i sadašnji volonteri ispričali su predsjedniku Milanoviću svoja iskustva i razloge za volonterski angažman u Plavom telefonu, a bilo je riječi i o problemima s kojima se susreću, prije svega financijskim. Naime, Udruga Plavi telefon zadnjih godina ne dobiva nikakvu financijsku pomoć bilo koje državne ili gradske institucije - stoji u priopćenju.

image
Filip Glas

Na sastanku s Milanovićem sudjelovali su osnivači Plavog telefona Miroslav Vučenović i Željko Pervan, savjetnik Miran Vučenović te volonteri Natalija Bogdanović, Gordana Šimunković, Marijana Žitnik Sedak, Nives Butorajac Radiček, Maja Sekulić, Zdravko Bokulić i Domagoj Lindinger.

Uz predsjednika bila je njegova savjetnica za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. lipanj 2022 01:23