SUSRET NA PANTOVČAKU

Predsjednik Milanović primio predstavnike Udruge „Sigurnost u prometu“

Naglasili su da je to neprofitna nacionalna Udruga, koja se bavi praćenjem, proučavanjem i unapređivanjem sigurnosti prometa
 Predsjednik.hr

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u srijedu predstavnike Udruge „Sigurnost u prometu“, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

Predstavnici Udruge „Sigurnost u prometu“ predstavili su predsjedniku Milanoviću svoje aktivnosti, naglasivši da je to neprofitna nacionalna Udruga, koja se bavi praćenjem, proučavanjem i unapređivanjem sigurnosti prometa, podizanjem razine prometne kulture te senzibiliziranjem javnosti i javne vlasti za stanje sigurnosti prometa, opsega i posljedica stradavanja u prometu, navodi se u priopćenju.

Razgovaralo se i o Nacionalnom programu sigurnosti cestovnog prometa 2011.-2020., kojemu je nositelj MUP, a koji za cilj ima smanjenje broja poginulih u prometnim nesrećama za 50 posto u odnosu na stanje u 2010. godini.

Predstavnici Udruge su pri tome izrazili svoje nezadovoljstvo što je briga o sigurnosti u prometu u nadležnosti MUP-a, odnosno što još uvijek nisu započete aktivnosti s ciljem osnivanja Agencije za sigurnost cestovnog prometa, dodaje se u priopćenju Ureda predsjednika.

Zahvalili su Predsjedniku Republike što je pokrovitelj obilježavanja Svjetskog dana sjećanja na žrtve prometnih nesreća koji se, sukladno rezoluciji Opće skupštine UN-a od 1995. godine, obilježava treće nedjelje u studenome.

Udruga je osnovana 2009. godine i njezin prvi predsjednik bio je gospodin Boris Šprem. Stoga je Udruga po njemu nazvala priznanja koja svake godine dodjeljuje zaslužnim pravnim osobama i pojedincima za postignuća u području sigurnosti cestovnog prometa, naveli su iz Ureda predsjednika RH.

Na sastanku s predsjednikom Republike Milanović sudjelovali su predsjednik Udruge „Sigurnost u prometu“ prof.dr. Petar Rakamarić, tajnik Georg-Davor Lisicin i član Upravnog odbora Milan Pajnić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 13:40