SUSRET NA PANTOVČAKU

Predsjednik Milanović razgovarao s predstavnicima Udruge maratonaca "Heroji ne umiru"

Udruga maratonaca Sisačko-moslavačke županije "Heroji ne umiru" osnovana je 2017. godine i broji preko 150 članova
 Predsjednik.hr

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je u Uredu predsjednika s predstavnicima Udruge maratonaca Sisačko-moslavačke županije "Heroji ne umiru", koja okuplja amatere trkače, a svojim djelovanjem promiče vrijednosti Domovinskog rata i sporta kao zdravog načina života.

Udruga maratonaca Sisačko-moslavačke županije "Heroji ne umiru" osnovana je 2017. godine i broji preko 150 članova iz Hrvatske te iz susjedne Bosne i Hercegovine, koja godišnje organizira oko 40 maratona, rečeno je na sastanku.

Predstavnici Udruge istaknuli su da maratonima obilježavaju najvažnije događaje iz Domovinskog rata s ciljem da se oni ne zaborave te ujedno promiču sport kao zdrav način života. Održali su razne memorijalne utrke, pa su tako uz važne obljetnice poput "Bljeska", "Oluje", "Maslenice" i "Škabrnje", otrčali maraton i u spomen na poginule vatrogasce na Kornatima.

Ove godine organizatori su i 1. memorijalne utrke međunarodnog karaktera, koja je održana 20. studenoga od Novog Travnika do Viteza, kojom su obuhvaćena spomen obilježja Novi Travnik, Bučići, Nević Polje, Prahulje, Grgino Polje, Nova Bila, Jadrol, Ratna bolnica, Križančevo Selo i Vitez. Ujedno su najavili kako danas imaju u planu otrčati memorijalnu utrku za Korita, blizu Novske, kao i novi projekt snimanja dokumentarnog filma.

Na sastanku s predsjednikom Milanovićem bili su predsjednik Udruge Igor Vuković, predsjednik Upravnog odbora Danijel Tomac, član Alen Čaušević i počasni član Duško Štrbac. Uz predsjednika Milanovića bio je posebni savjetnik Predsjednika za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2021 23:19