SASTANAK

Predsjednik Milanović u svojem uredu ugostio Udrugu veterana, vojnika i domoljuba

Svoje djelovanje, kako su istaknuli iz Udruge, provode kroz tri područja: socijalnu skrb, sportske aktivnosti i filmsku produkciju
 Ured predsjednika Republike Hrvatske/Dario Andrišek

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je u ponedjeljak u svojem uredu s predstavnicima Udruge veterana, vojnika i domoljuba koja aktivno skrbi za tjelesno, duševno i duhovno dobro hrvatskih vojnika i veterana, branitelja iz Domovinskog rata. Udruga također pruža pomoć potrebitima radi uklanjanja posljedica ratnih i poratnih strahota.

Udruga je osnovana 2011. kako bi skrbila o duhovnom dobru hrvatskih branitelja, a 2014. postala je članica međunarodne organizacije Association of Military Christian Fellowship.

image
Ured predsjednika Republike Hrvatske/Dario Andrišek

Svoje djelovanje, kako su istaknuli, provode kroz tri područja: socijalnu skrb, sportske aktivnosti i filmsku produkciju.

Socijalna skrb ostvaruje se kroz Karitativni obiteljski dućan i druge projekte, a sportski dio kroz Braniteljski troboj i šah. U sklopu filmske produkcije, ta je udruga snimila film "Bura duše", a trenutačno snima još dva filma "1991. Tko je tvoj bližnji?" i "Šah - rat".

Uspješno je provela i projekte koje je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, među kojima je projekt Briga za branitelje te projekt Briga za bližnje, a u fazi bodovanja je projekt Briga za ljude i okoliš u suradnji sa Školom filma Šipan, izvijestili su predstavnici Udruge.

image
Ured predsjednika Republike Hrvatske/Dario Andrišek

Na sastanku u Uredu predsjednika bili su predsjednik Udruge veterana, vojnika i domoljuba Dražen Hrženjak, dopredsjednik Slobodan Mišević, nositelji projekta "Atlantik - Banovina" Martin Cruickshank i Werner Ilić, scenarist i izvršni producent filma "1991. Tko je tvoj bližnji?" Ante Damjanović.

Uz predsjednika Milanovića bio je posebni savjetnik za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:41