‘KRISTALNO ČISTO‘

Predsjednik Odbora za obranu otišao sa sjednice o obuci ukrajinskih vojnika: ‘Pošaljite zahtjev predsjedniku!‘

Vidović je apelirao na premijera Andreja Plenkovića i Vladu ‘da postupe u skladu s Ustavom‘

Franko Vidović

 Damjan Tadic/Cropix

Predsjednik Odobra za obranu Hrvatskog sabora Franko Vidović napustio je sjednicu odobra i vođenje sjednice prepustio potpredsjedniku Odobra Anti Deuru, javlja N1.

Vidović je apelirao na premijera Andreja Plenkovića i Vladu “da postupe u skladu s Ustavom i zakonima te poslovnikom Vlade i zatraže u regularnoj proceduri suglasnost Predsjednika Republike”.

Napomenuo je da će, ako u takvoj legitimnoj i legalnoj proceduri odgovor predsjednika Zorana Milanovića bude i negativan, pomoć Ukrajini podržati.

“Procedura mora biti kristalno čista i utemeljena na Ustavu i zakonima Republike Hrvatske. S obzirom na to da predsjednik RH nije zaprimio zahtjev za prethodnu suglasnost od Vlade RH kao jedinog ovlaštenog predlagatelja sukladno Ustavu, i da budući da po mom mišljenju nisu stečeni uvjeti za raspravljanje i odlučivanje o prijedlogu ove odluke, ja se izumimam od daljnjeg vođenja raspravljanja i glasanja na ovoj sjednici. Određujem da dalje sjednicu vodi potpredsjednik gospodin Ante Deur”, poručio je Vidović i napustio sjednicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2023 14:04