ODNOSI DOŽIVLJAVAJU UZLET

PREDSJEDNIK SABORA JANDROKOVIĆ SASTAO SE S IZRAELSKIM PREDSJEDNIKOM RIVLINOM Razmjena posjeta stvorila temelje za konkretnu suradnju dviju država

Gordan Jandroković i Reuven Rivlin
 HANZA MEDIA

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sastao se u srijedu s predsjednikom Države Izrael Reuvenom Rivlinom, koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj, a dvojica sugovornika složila su se oko toga da odnosi dviju zemalja u novije doba doživljavaju novi uzlet te da razmjena posjeta na visokoj razini, uključujući i one na parlamentarnoj razini, doprinosi širenju međusobne suradnje.

Sugovornici su naglasili dobre, prijateljske odnose Hrvatske i Izraela te istaknuli da je razmjena posjeta na najvišoj razini doživjela zadnjih godina novi uzlet i stvorila temelje za konkretnu suradnju između naših dviju država na mnogim područjima od zajedničkog interesa i podizanje suradnje na partnersku razinu, stoji u priopćenju Hrvatskog sabora.

Predsjednik Izraela Rivlin i predsjednik Sabora Jandroković istaknuli su zajedničke vrijednosti kao temelj na kojemu počiva svekolika suradnja i prijateljstvo dviju zemalja.

Kako je istaknuto, visoko razvijeni i kvalitetni politički odnosi nastavljeni su ove godine i na parlamentarnoj razini kada je Hrvatski sabor posjetila Izraelsko-hrvatska parlamentarna skupina prijateljstva izraelskog Knesseta.

Predsjednik Sabora istaknuo je želju da se parlamentarni dijalog između dviju država nastavi te u tom smislu podsjetio da je nedavno uputio poziv predsjedniku Knesseta da posjeti Hrvatsku.

Sugovornici su naglasili važnost jačanja gospodarske suradnje Hrvatske i Izraela te su razmijenili mišljenja i o aktualnoj političkoj situaciji u jugoistočnoj Europi i na Bliskom istoku, navodi se u saborskom priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. prosinac 2022 07:43