PODRŠKA PETRAČIĆU

Predsjednik SDP-a Grbin u Karlovcu: Naši kandidati spremni napraviti promjene

Karlovačka žpanija i Karlovac spremni su za promjene i za transparentno upravljanje javnim sredstvima, izjavio je Grbin.
Peđa Grbin
 Damjan Tadic/Cropix

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin pozvao je u subotu u Karlovcu birače da podrže nezavisnog kandidata Davora Petračića za gradonačelnika Karlovca i za njegovu zamjenicu Dragicu Malović (SDP), Stjepana Mikulandrića za župana i Biserku Vranić za gradonačelnicu Ozlja.

Karlovačka županija i Karlovac spremni su za promjene i za transparentno upravljanje javnim sredstvima, izjavio je Grbin.

Dodao je da su njihovu kandidati svojom energijom, znanjem i spremnošću da rade za opće dobro, spremni napraviti promjene na način da Karlovačka županija i grad Karlovac postanu mjesto jednakih šansi.

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Davor Petračić ustvrdio je da će prvi dan po njihovom preuzimanju vlasti prestati nepotizam i zapošljavanje će postati dostupno svima pod istim uvjetima.

“Također, poslali smo jasne poruke i poslovnom zajednici, sportskoj zajednici i svoj program transparentnog poslovanja mislimo provesti bez zadrške, a odmah ćemo srezati i režije na normalnu mjeru, da građani mogu normalno živjeti”, rekao je Petračić.

Najavio je i ukidanje prireza, a što će se financijski kompenzirati na način da grad postane konkurentniji i zato zanimljiviji ulagačima.

“Prirez moramo ukinuti, da bi postali poslovno konkurentan grad, da se tu ostvaruje veći dohodak i posljedično veći porez na dohodak”, rekao je Petračić, a dok se to ne dogodi, kaže, manjak od oko 13 milijuna kuna, koliko se uprihođuje godišnje od prireza, nadoknadirt će se na račun neracionalnih i pretjeranih proračunskih stavki.

Dragica Malović (SDP), koja je također i nositeljica koalicijske liste SDP-HSS-Reformisti za karlovačko Gradsko vijeće, rekla je da će "kada oni promijene vlast", Karlovac postati grad jednakih šansi za sve, a gradska uprava i gradska poduzeća bit će na raspolaganju svim građanima pod jednakim uvjetima.

“Nedopustivo je da Karlovac sa 50.000 stanovnika nema sadržaje koje bi morao imati, poput kina, bazena i svaki drugi sličan sadržaj, a mi to nudimo građanima, da Karlovac s novim sadržajima postane boljim mjestom za život”, rekla je Malović.

Kandidat za župana Stjepan Mikulandrić (SDP) ne očekuje pobjedu u prvom krugu, ali ulazak u drugi krug,

Pozvao je birače da glasaju za njihovu listu da bi se, kaže, promijenio način upravljanja županijom, osigurali bolji uvjeti za poduzetnike i daleko veći doprinos Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije.

Pod motom “nema turizma ni kulture bez dobre infrastrukture” kampanju vodi kandidatkinja za gradonačelnicu Ozlja Biserka Vranić (SDP), koja očekuje pobjedu u prvom krugu.

Razlog tomu je, kako je rekla, što vidi da su građani nezadovoljni stanjem prometnica i zaustavljenim napretkom Poslovne zone, te je obećala biračima da će poboljšati stanje županijskih i lokalnih cesta, javne rasvjete i stanje u Poduzetničkoj zoni, a nakon toga će se moći lakše ostvariti i sve druge potrebne promjene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:48