REVIZIJE PRAVA POTROŠAČA

Predsjednik Vrhovnog suda: O zahtjevima Udruge Franak odlučit ćemo tijekom ožujka

Đuro Sessa
 Damjan Tadić / Hanza Media

Predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa najavio je u srijedu kako će taj sud tijekom ožujka donijeti potrebne odluke u vezi zahtjeva udruge Franak, koja je zatražila hitno postupanje suda u povodu dviju revizija po pitanju prava 55.000 oštećenih potrošača nakon konverzije kredita u švicarskim francima.

"Vijeće intenzivno radi na tom predmetu. Nije uopće jednostavan predmet kako se želi prikazati, ni pravno niti činjenično. Nisu sve situacije jednake, prema različitim dužnicima. Ali, kako ja očekujem, sjednica vijeća mogla bi biti u trećem mjesecu'', kazao je Sessa tijekom sudjelovanja na konferenciji o budućnosti pravne profesije održane u Novinarskom domu.

Prema tvrdnjama udruge Franak, konverzijom kredita u euro korisnicima kredita nije vraćen cjelokupan iznos kojeg su banke, prema tvrdnjama udruge, nepošteno stekle.

Zastara za podizanje tužbe za konvertirane kredite nastupa 14. lipnja ove godine, no Vrhovni sud i dalje ne donosi potrebne odluke vezane uz konvertirane kredite.

Udruga je u siječnju zatražila od Vrhovnog suda hitno postupanje povodom dviju revizija po pitanju prava 55.000 oštećenih potrošača nakon što su konvertirali kredite u švicarskim francima.

Iz Vrhovnog suda uslijedio je odgovor u kojem se ističe kako taj sud ''u ovom trenutku ima 14.000 predmeta i kako mora uzeti u obzir više kriterija hitnosti te ne smije ostaviti dojam da netko ima prednost u odlučivanju''.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2022 06:16