SUSRET NA PANTOVČAKU

Predsjednik Zoran Milanović primio predstavnike Interuniverzitetskog centra Dubrovnik

Predstavnici IUC-a predsjednika su upoznali s radom i značenjem te neovisne međunarodne organizacije
Nada Bruer Ljubišić, Krunoslav Pisk i Zoran Milanović
 Ured Predsjednika Republike Hrvatske/Marko Beljan

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je predstavnike Interuniverzitetskog centra Dubrovnik (IUC) koji je značajan za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu.

Predstavnici Interuniverzitetskog centra Dubrovnik (IUC), generalni direktor Krunoslav Pisk i izvršna tajnica Nada Bruer Ljubišić, upoznali su predsjednika Milanovića s radom i značenjem te neovisne međunarodne organizacije u gotovo pedesetogodišnjem kontinuitetu.

image
Sastanak na Pantovčaku
Ured Predsjednika Republike Hrvatske/Marko Beljan

U tom smislu, istaknuli su značaj IUC-a za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu te njezinu međunarodnu dimenziju kao jedinstvene svjetske asocijacije sveučilišta.

Zadaća Interuniverzitetskog centra Dubrovnik je organizirati i sprovoditi diplomske i doktorske programe, odnosno znanstvene konferencije u kojima sudjeluju profesori i studenti svjetskih sveučilišta, rečeno je na sastanku te istaknuto da su oko 30 posto sudionika polaznici hrvatskih sveučilišta i znanstvenih instituta.

image
Nada Bruer Ljubišić, Zoran Milanović i Krunoslav Pisk
Ured Predsjednika Republike Hrvatske/Marko Beljan

Nadalje, ukazali su kako je IUC suočen s problemima zbog pravnog statusa jer je registriran kao udruga u Republici Hrvatskoj što IUC-u onemogućuje stabilno financiranje.

Predsjednika Republike zamolili su za razumijevanje i pomoć u rješavanju tog problema zbog kojeg su se već obratili i Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:28