SUSRET NA PANTOVČAKU

Predsjednik Zoran Milanović primio voditelja projekta "Esimit Europa" Igora Simčiča

Projekt je svjetski prepoznatljiv zahvaljujući brojnim uspjesima sportske jedrilice "Esimit Europa 2"
Zoran Milanović i Igor Simčič
 Predsjednik.hr

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je Igora Simčiča, voditelja projekta "Esimit Europa". Riječ je o projektu koji već 26 godina naglašava europsku ideju zajedništva kroz povezivanje sporta, diplomacije, gospodarstva i kulture, priopćeno je u utorak iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske.

Projekt je svjetski prepoznatljiv zahvaljujući brojnim uspjesima sportske jedrilice "Esimit Europa 2", koja je na natjecanjima jedrila pod europskom zastavom i s međunarodnom europskom posadom te tako širila poruku o uspjesima ujedinjene Europe.

Voditelj projekta Simčič upoznao je predsjednika Milanovića s dosadašnjim aktivnostima i uspjesima, ali i s planovima razvoja nove jedrilice "Esimit Europa 3", koja će služiti kao ambasador mira uz potporu Ujedinjenih naroda.

Igor Simčić rekao je na sastanku s predsjednikom Milanovićem kako smatra da regate mogu brisati granice i biti simboli povezivanja gradova, nacija i kontinenata, a jedriličarski tim koji se razvio iz projekta simbolizira što sve Europa može postići ako blisko surađuje i teži zajedničkim ciljevima.

Predsjednik Milanović podržao je projekt "Esimit Europa" i tako se pridružio drugim europskim čelnicima koji su mu dali potporu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 12:52