U OŽUJKU U RIJECI

Predstavljen program prvog regionalnog Women‘s Weekenda, okupit će se istaknute žene svjetske i regionalne scene

Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija odličan su primjer ostvarivanja rodne ravnopravnosti, kažu Zlatko Komadina i Marko Filipović

Petar Škarpa, Irena Peršić Živadinov, Marko Fiipović, Nevena Rendeli Vejzović, Zlatko Komadina, Snježana Prijić-Samaržija i Daniel Šimić

 Mak Vejzovic

Povezivanje žena iz različitih industrija i društvenih sfera, osnaživanje položaja žena te razmjena znanja i iskustva ključne su točke prve regionalne konferencije Women‘s Weekend, koja će biti održana od 9. do 11. ožujka u hali Exportdrva u centru Rijeke. U bogatom programu konferencije koji je upravo objavljen, istaknuta imena regionalne i svjetske scene iz područja politike, medija, biznisa, lifestylea, IT-a, zdravlja i ljepote govorit će o aktualnim temama i na taj način dati doprinos ostvarivanju pomaka u pronalaženju odgovora na niz otvorenih pitanja. Istaknuto je to na najavnoj konferenciji u Rijeci na kojoj su, uz organizatoricu Nevenu Rendeli Vejzović i rektoricu Sveučilišta u Rijeci Snježanu Prijić-Samaržiju, sudjelovali predstavnici pokrovitelja konferencije - Turističke zajednice grada Rijeke i Grada Rijeke te Primorsko-goranske županije, Turističke zajednice Kvarnera i generalnog tehnološkog partnera A1.

image

Maja Göpel

Anja Weber/(c) Anja Weber/www.anjaweber.com

- Ponosni smo jer će Women’s Weekend umrežiti i okupiti najvažnija imena iz različitih industrija i društvenih sfera s ciljem povezivanja, poboljšanja međusobne solidarnosti, čvršće povezanosti te jačanja ravnopravnosti žena u društvu. Doprinos tome dat će iznimne žene koje pomiču granice u područjima kojima se bave, poput Staše Stanković s Universityja Cambridge, Slovakinje Lenke Hlinkove u području tehnologije, njemačke političke ekonomistice Maje Göpel, filozofkinje Renate Salecl i glumice Milene Radulović. Naravno, vrata su otvorena i muškarcima čiji je glas itekako važan u ostvarivanju pomaka u jačanju ravnopravnosti - istaknula je organizatorica konferencije Nevena Rendeli Vejzović, direktorica agencije Prime Time komunikacije. Pritom je posebno zahvalila na nesebičnoj podršci pokroviteljima konferencije i partnerima koji su omogućili da se prvi Women’s Weekend održi upravo u Rijeci.

image

Milena Radulović

PROMO
image

Lenka Hlinkova

PROMO

Rektorica Snježana Prijić-Samaržija istaknula je kako je značajan dio njezinog bogatog karijernog puta od početka posvećen pitanju ženskog identiteta i problemu rodne ravnopravnosti u društvu. Stoga kaže kako je, u kontekstu ostvarivanja napretka, itekako važno prepoznavati i vrednovati trud i rad koji žene ulažu te da je još puno posla pred nama, ali je svaki pomak u procesu ostvarivanja ravnopravnih uloga itekako važan i značajan.

Upravo Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija odličan su primjer ostvarivanja rodne ravnopravnosti, poručili su župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović. Naime, naglasili su kako su i u gradskoj i u županijskoj upravi, ali i u javnim poduzećima, u značajnoj mjeri zastupljene žene, čime potvrđuju da je ravnopravno društvo moguće i da ne smijemo odustati od toga da njihov primjer bude pravilo. Gradonačelnik Rijeke, Marko Filipović, uz zahvalu sponzorima, dodao je: "U Gradu Rijeci niti dosad nismo ostali samo na riječima. Uvođenjem riječkog modela Građanskog odgoja i obrazovanja, a uskoro i Zdravstvenog odgoja, pokrenuli smo promjene čije rezultate već vidimo. Zato je Women’s Weekend u Rijeci dobrodošao i gotovo sam siguran da će se tražiti akreditacija više. Na koncu, a ne manje važno, ova će konferencija biti poticaj razvoju kongresnog turizma u Rijeci pa je stoga, sasvim razumljivo, uz Grad Rijeku i riječka turistička zajednica stala uz ovaj projekt".

image

Renata Salecl

PROMO
image

Staša Stanković

PROMO

- Kroz svoj cjelokupni politički angažman zalagao sam se za poticanje ravnopravnosti spolova i jačanje ženskih prava na svim poljima rada i djelovanja. U Primorsko-goranskoj županiji više od 50 posto žena je na rukovodećim pozicijama, od pročelničkih funkcija do upravljanja županijskim ustanovama. PGŽ je i prva u Hrvatskoj uvela građanski odgoj ‘Škola i zajednica‘ u srednje škole, koji će zasigurno dati doprinos ravnopravnom i pravednijem društvu - izjavio je župan Komadina te izrazio zadovoljstvo što će se upravo u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji, povodom konferencije Women’s Weekend, okupiti, povezati i surađivati niz istaknutih stručnjakinja kojima je poželio ugodan i produktivan boravak.

image

Zlatko Komadina, Marko Filipović, Nevena Rendeli Vejzović, Snježana Prijić-Samaržija i Daniel Šimić

Mak Vejzovic

Daniel Šimić, glavni direktor za segment poslovnih korisnika A1 Hrvatska, napomenuo je kako u A1 Hrvatska 44 posto zaposlenika čine žene, koliko ih ima i na menadžerskim pozicijama te dodao: "Danas su nam sve potrebnije vještine koje upravo žene imaju izraženije nego muškarci. Zbog toga potičemo žene na vodećim pozicijama, ali i u specifičnim poslovima poput STEM zanimanja i posebno smo ponosni na program za studentice A1 STEMfemme koji obuhvaća plaćenu stručnu praksu u našim tehničkim i poslovnim odjelima uz podršku mentorica".

U tjednu kad obilježavamo Dan žena osigurajte svoje mjesto i budite dijelom prvog Women‘s Weekenda! Klikom na link osigurajte na vrijeme svoje ulaznice, a smještaj možete rezervirati ovdje. Sve o Women’s Weekendu pratite i putem društvenih mreža FB, IG i LinkedIn. Vidimo se u Rijeci od 9. do 11. ožujka!

image

Zlatko Komadina, Marko Filipović, Nevena Rendeli Vejzović, Snježana Prijić-Samaržija i Daniel Šimić

Mak Vejzovic
image

Womens Weekend

PROMO
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. svibanj 2023 07:55