DJELO MARKA JAKOVCA

Predstavljena knjiga ‘Protokol‘ s informacijama o najzahtjevnijoj disciplini dentalne medicine

‘Knjiga je namijenjena doktorima dentalne medicine kojima će promijeniti pogled na fiksno-protetsku terapiju‘

Marko Jakovac

 Nino Marcutti

U Meštrovićevu paviljonu pred 250 istaknutih uzvanika iz Hrvatske, regije i svijeta predstavljena je knjiga Protokol profesora i doktora dentalne medicine Marka Jakovca. Po prvi put je na jednom mjestu obuhvaćena kompletna analogna i digitalna tehnika rada na zubima, a najveća vrijednost knjige je u standardizaciji rada koja do sada nije postojala.

image

ffd sdgsdgsdsd

Do sada u svijetu ne postoji ovakva knjiga koja obuhvaća detaljan sadržaj i korake po fazama. Autor Marko Jakovac, doktor dentalne medicine i profesor na Stomatološkom fakultetu povodom prvog predstavljanja knjige javnosti je izjavio:

„Knjiga je namijenjena doktorima dentalne medicine kojima će promijeniti pogled na fiksno-protetsku terapiju. Fiksna protetika jedna je od najzahtjevnijih disciplina u dentalnoj medicini, a sadržaj Protokola postaje standard fiksne protetike koji ima i sve razine testiranja kvalitete estetike i funkcije. Knjiga predstavlja potpun protokol izrade zuba koji prelazi iz analogne ere u potpuno digitalnu.

Video: KBS Media Donald Jedvaj

Gotovo svi novi materijali i uređaji koji izlaze na tržište upravo su namijenjeni za digitalnu izradu. Doktori dentalne medicine nemaju pravilan uvid u protokol digitalne izrade. Ova knjiga po prvi put na jednom mjestu uspoređuje analognu i digitalnu izradu i objašnjava sve prednosti brzine rada i preciznosti koju nosi digitalizacija i sigurno će biti korisna za doktore u stomatološkoj praksi.“

image
Nino Marcutti

Autor knjige Protokol izv.prof.dr.sc. Marko Jakovac, dr.med.dent. je prodekan na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu, profesor i predstojnik na Zavodu za fiksnu protetiku, voditelj više kolegija dodiplomskog i poslijediplomskog studija. Autor je sveučilišnog udžbenika i većeg broja poglavlja u drugim udžbenicima, kao i autor i koautor niza znanstvenih i stručnih radova.

Međunarodni je predavač i voditelj tečajeva iz područja estetike, minimalno invazivne dentalne medicine, dentalnog mikroskopa, dentalnih keramičkih materijala, kao i digitalne dentalne medicine. Surađuje s najistaknutijim svjetskim brendovima u dentalnoj medicini kao "key opinion leader" za Ivoclar, Carl Zeiss i DentsplySironu. Suosnivač je Europske akademije za digitalnu dentalnu medicinu, potpredsjednik Hrvatskog društva za minimalno interventnu dentalnu medicinu, član je brojnih međunarodnih i domaćih društava.

image
Nino Marcutti

Vlasnik je dentalne poliklinike Aesthetica u kojoj se bavi visoko-estetskim minimalno invazivnim zahvatima koji imaju veliku moć transformirati osmijeh pacijenata.

„Naša misija u Aesthetici je pretvaranja pacijentovih snova o prekrasnom osmijehu u stvarnost. Danas je zaista sve moguće zahvaljujući naprednoj tehnologiji i digitalizaciji, tako uz estetsku stomatologiju i minimalno invazivne zahvate poput zubnih ljuskica u kratkom roku kreiramo dugoročne rezultate za savršen osmijeh.

image
Nino Marcutti

Naši pacijenti zbog protokola digitalne izrade vide zube i prije početka terapije tako da po protokolu mogu dobiti identične zube na koje su pristali prije terapije. To po analognom protokolu nije moguće u potpunosti. Knjiga Protokol na jednom mjestu donosi najdetaljniji pregled digitalnog protokola i njegovih prednosti koji će pacijentima ispuniti sva očekivanja.“ – napomenuo je izv.prof.dr.sc. Marko Jakovac, dr.med.dent.

Knjiga namijenjena stručnoj javnosti iz stomatologije je estetski impresivna, vrhunskog tiska u tvrdom uvezu sa 720 stranica stručnog teksta i preko 1200 fotografija. Prvo izdanje na hrvatskom jeziku dolazi kao limitirano izdanje, dok engleska verzija za strano tržište izlazi kroz par mjeseci. Više o sadržaju Protokola na www.protocol-book.com.

Osim uspješne karijere u stomatologiji, izv.prof.dr.sc. Marko Jakovac, dr.med.dent. ima i zanimljiv hobi, vlasnik je hrvatskog brenda premium gina – The Artisan Premium London Dry Gin koji je na tržištu od 2020. i već se uspješno pozicionirao u Hrvatskoj i u svijetu što dokazuju renomirane nagrade 2021 Bartender spirits awards GOLD i 2020 IWSC quality award.

image
Nino Marcutti

„Artisan su odmah prepoznali ljubitelji premium gina. Ono što ovaj gin diferencira od drugih je način proizvodnje, jedini takav u Hrvatskoj i među par u svijetu, koji je baziran na postupku hladne vakuumske destilacije. Pomno smo birali suradnju s odabranim OPG-ovima iz Hrvatske kako bismo nabavili 14 najkvalitetnijih, organskih, ručno branih biljaka i začina. Savršen okus Artisan gina dolazi u atraktivnom pakiranju, boci luksuznog izgleda koja daje ginu na ekskluzivnosti.“

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:29