INICIJATIVA GRAĐANA

Predstavnica inicijative ‘Petrinjsko proljeće‘: ‘Okupili smo se da pomognemo vlastima u obnovi‘

Popović je kazala da je bila na sastanku s ministrom Medvedom koji je kazao da su prijedlozi inicijative dobrodošli
 Screenshot

Građanska inicijativa "Petrinjsko proljeće" održala je na Strossmayerovom šetalištu u Petrinji konferenciju za medije.

Predstavnica inicijative Silvija Popović kazala je da je cilj inicijative kvalitetna i brza obnova Petrinje.

- Spontano smo se okupili prije manje od tjedan dana sa željom da pomognemo lokalnoj, županijskoj i državnoj vlasti i da obnova našeg grada ide što brže i konkretnije - kazala je Popović.

Kazala je i da je inicijativa imala sastanak s potpredsjednikom Vlade i načelnikom Stožera za otklanjanje posljedica potresa Tomom Medvedom koji je kazao da su prijedlozi koje mu je inicijativa iznijela dobrodošli. Sastanci Stožera i inicijative, kazala je, održat će se svake srijede.

- Mi smo tu da pomognemo izgraditi naš grad, nismo vezani politički. Zaista smo građani ovog malog grada s velikim srcem. Svi koji su se uključili, a ima nas preko 2000 u Petrinji, su ljudi koji ulažu vrijeme, znanje, daju nam informacije s terena o problemima, a mi smo ti koji idemo prema gradu, županiji državi - kazala je Popović.

Kazala je i da je ured petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića prihvatio poziv inicijative za organiziranjem zajedničkog sastanka.

- Ono što je važno naglasiti je da je Petrinja bila epicentar potresa, a danas smo epicentar dobrih promjena. Ono što mi kao inicijativa građana radimo za Petrinju je da želimo postaviti uzor i sisteme da se glas građana čuje. Potresi se ne mogu predvidjeti, a to što se dogodilo u Petrinji postoji šansa da se nažalost dogodi u bilo kojem drugom dijelu Hrvatske. Mi smo ti koji utiremo put građanima i pokazujemo lokalnim, županijskim i državnim vlastima da se glas građana može čuti i da smo tu da pomognemo u prirodnim katastrofama - kazala je Popović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 21:58