ŽELJKO VERZAK

Predstojnik Klinike za stomatologiju: ‘Pogriješio sam što sam rektoru Borasu ponudio cijepljenje‘

Upitan kako je rektoru ponuđeno da se cijepi, Verzak rekao je da je Boras kod njega bio na konzultacijama oko stomatoloških pitanja
Željko Verzak
 Ranko Suvar/Cropix

Predstojnik Klinike za stomatologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb i pročelnik Zavoda za dječju i preventivnu stomatologiju prof. dr. sc. Željko Verzak rekao je za N1 televiziju da su se djelatnici Klinike za stomatologiju 25. siječnja u KBC-u Zagreb cijepili protiv covida-19 te da se rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras cijepio istoga dana, na istome mjestu.

Referirajući se na objavu N1 televizije da se Boras u siječnju cijepio na Zavodu za dječju preventivnu stomatologiju KBC-a Zagreb, Verzak je rekao da "Klinika za stomatologiju ne vrši nikakva cijepljenja". "mi smo imali taj dan termin i otišli na odjel na kojem se cijepe svi", rekao je Verzak. "Trenutno se taj odjel nalazi u prostorima Klinike za neurologiju i sve klinike KBC-a idu tamo na cijepljenje. Mi se bavimo zubima, mi ne cijepimo."

Upitan kako je rektoru ponuđeno da se cijepi, Verzak rekao je da je Boras kod njega bio na konzultacijama oko stomatoloških pitanja te da je cijepljen jer se dio djelatnika Zavoda nije cijepio. "Ja sam se čuo s njima i pitao je li moja klinika gotova, rekli su mi da su ostala tri cjepiva, on je to čuo kao i mi i ponudili smo onda rektoru da se cijepi, ako želi. Taj dan bila je na redu samo Klinika za stomatologiju. Radno vrijeme je od 7 do 15, ja sam bio tamo cijelo vrijeme da pratim situaciju", pojasnio je.

Verzak je potom pojasnio o kakvim se konzultacijama radilo. "(Rektor Boras i njegova supruga Alena Boras) nisu bili na pregledu, došli su kod mene na konzultacije. Konzultacije ne bilježimo kao takve, nije bio dijagnostički postupak, nego su došli da vidimo što treba ili ne treba. Ja sam ih pozvao da dođu kod mene jer sam cijeli dan bio tamo, pa sam iskoristio to što sam tamo da obavim i taj dio posla", rekao je za N1.

Verzak je potom rekao da se rektor našao među ljudima koji su bili određeni za cijepljenje pa je iskoristio činjenicu što su ostale tri doze cjepiva viška. "Ja sam pitao ima li razloga da se cijepe. Drugo nisam pitao. I ja sam prebolio, pa sam se cijepio. Nisam ulazio u to, nisam ja epidemiolog, pitao sam smatraju li da ima razloga da se cijepe, kad je već takva situacija, da i to ne propadne do jutra, oni su rekli da da i ja nisam dalje ulazio u to", dodao je.

Upitan gdje će Borasovi primiti drugu dozu, Verzak je rekao da je to dobro pitanje. “Ja se pitam nakon ovoga hoće li se uopće cijepiti. Nemam odgovor na to. Moramo s upravom sjesti i odrediti”, rekao je Verzak.

Na pitanje smatra li pogreškom što je rektoru i njegovoj supruzi uopće ponudio da se cijepe, Verzak je rekao: “Naravno da smatram da sam pogriješio. Uvijek je put u pakao popločan dobrim namjerama. Postupio sam tako kako sam postupio, da imam ponovno priliku, ne bih sigurno u ovu situaciju doveo nikoga, a najmanje sebe.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2024 17:06