FRKA PETEŠIĆ

Predstojnik Plenkovićeva ureda: ‘Stožer treba donijeti mjere za Kolonu sjećanja‘

Svima je cilj da se s s jedne strane obilježi taj dan, a da se pronađe način koji će biti u skladu sa svim epidemiološkim mjerama
Zvonimir Frka Petešić
 Jure Miskovic/Cropix

Predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka Petešić izjavio je u utorak kako Nacionalni stožer treba donijeti mjere o održavanju Kolone sjećanja u Vukovaru o kojima će se potom raspravljati s ciljem da se pronađe način koji će biti u skladu sa epidemiološkim mjerama.

Frka Petešić rekao je to novinarima u utorak uoči sastanka Vijeća za domovinski pijetet, mir i razvoj u Ministarstvu hrvatskih branitelja oko organizacije kolone sjećanja u Vukovaru.

Upitan za ocjenu Hrvatske udruge bolničkih liječnika (HUBOL) koji je upozorio da bi Kolona sjećanja mogla biti novo žarište koronavirusa rekao je da upravo zbog toga Stožer civilne zaštite treba donijeti mjere o kojima će raspravljati.

"Stožer treba donijeti mjere i o tome ćemo raspravljati, jer svima je cilj da se s s jedne strane obilježi, a da se pronađe način koji će biti u skladu sa svim epidemiološkim mjerama", rekao je.

Vezano za prijevoz sudionika do Vukovara, podsjetio je na izjavu ministra hrvatskih branitelja koji je prošli tjedan poručio da treba izbjegavati organizirani prijevoz vlakom, autobusima, kombijima.

Objasnio je da po hladnom vremenu najrizičnije kad veliki broj ljudi boravi u zatvorenim prostorima. Dovoljno je da je jedna osoba zaražena jer kroz disanje i govor aerosol prenosi zarazu, a tu maske ne pomažu dovoljno, rekao je predstojnik Ureda premijera. Dodao je da maske pomažu samo za kapljični prijenos a ne i za aerosol.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:13