BEZ MINISTRA

PREKINUTA SJEDNICA ODBORA ZA VETERANE Orešković: Hvala Brkiću, još jednom je pokazao karakter koji je izgradio boreći se za Hrvatsku

 Arhiva EPH

Iako je najavljena, u ponedjeljak je odmah na početku odgođena sjednica Odbora za ratne veterane, javlja N1 televizija .

Predsjednik saborskog Odbora za ratne veterane Miodrag Demo, koji je ranije pozvao premijera na razgovor o situaciji oko odugovlačenja imenovanja novog ministra branitelja, rekao je da još nije dobio odgovor.

Početkom sjednice Odbora predložio da se glasa da se prekine sjednica, jer branitelji nemaju ministra.

Rekao je da ne želi da se budućeg ministra dovede pred gotov čin, obzirom na to da je proračun 'već na stolu'.

Nenad Stazić na to mu je rekao da se to ne može, ali da on kao predsjednik Odbora može sjednicu prekinuti.

Demo je to i učinio.

Na to je reagirao član odbora Željko Jovanović (SDP), kazavši kako mu je neshvatljivo neodgovorno ponašanje vladajućih.

'Zaklinjali ste se u branitelje i prijetili bivšem ministru Matiću a sada niste bili u stanju izabrati ministra branitelja. Radi se o proračunu koji kreše prava branitelja, radi se o proračunu koji kreše socijalu. Radite cirkus od Sabora i od ove države', kazao je Jovanović.

Na sjednicu je inače došao i ministar financija Zdravko Marić, koji je htio sudjelovati na raspravi, i kojem se Demo ispričao što je uzaludno došao.

"Spreman sam ponovno doći kada odluče sazvati novu sjednicu", rekao je Marić na odlasku novinarima, javlja N1.

Orešković: Hvala Brkiću na kandidaturi, pokazao je karakter!

Premijer Tihomir Orešković na svojem je Facebook profilu danas javno zahvalio glavnom tajniku HDZ-a Milijanu Brkiću na njegovoj kandidaturi za ministra branitelja.

- On je i ovom prilikom pokazao karakter koji je izgradio boreći se za Hrvatsku u Domovinskom ratu i zbog čega uživa poštovanje svojih suboraca, napisao je Orešković.

- Problemi s kojima se susreću hrvatski branitelji izuzetno su kompleksni i ova Vlada je odlučna u namjeri njihovog rješavanja.





[BRKIĆ JE POKAZAO KARAKTER] Zahvaljujem se gospodinu Milijan Brkiću na kandidaturi za ministra branitelja. On je i ovom...

Posted by Tihomir Orešković on 14. ožujka 2016




Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 07:09