PETNAESTA GODIŠNJICA

Preletom kanadera odana počast poginulim vatrogascima u kornatskoj tragediji

Preletom kanadera iznad Vodica odana počast vatrogascima smrtno stradalim na Kornatima i iskazano suosjećanje bližnjima

Ilustracija

 Niksa Stipanicev/Cropix

U sklopu obilježavanja 15. obljetnice kornatske tragedije, piloti 855. protupožarne eskadrile Hrvatskog ratnog zrakoplovstva počasnim su preletom kanadera iznad Vodica u nedjelju odali počast smrtno stradalim vatrogascima u kornatskoj tragediji.

Time su, kako se navodi u priopćenju Ministarstva obrane, iskazali svoje najdublje suosjećanje s obiteljima, prijateljima i vatrogasnim postrojbama.

U utorak, 30. kolovoza 15. je obljetnica kornatske tragedije u kojoj je smrtno stradalo 12 vatrogasaca. Šestorica vatrogasaca preminula su na mjestu nesreće: Gabrijel Skočić (20) iz Vodica, Marko Stančić (17) iz Šibenika, Hrvoje Strikoman (19) iz Vodica, Dino Klarić (33) iz Šibenika, Ivan Marinović (33) iz Grebaštice, Ivica Crvelin (42) iz Tisnog, a ostali su prevezeni u Opću bolnicu Zadar.

Od sedam vatrogasaca njih šest preminulo je u bolnici: Tomislav Crvelin (23), Josip Lučić (19) i Ante Crvelin (23) iz Tisnog, Ante Juričev Mikulin (22), Karlo Ševerdija (17) iz Vodica i Marinko Knežević (52) iz Boraje.

Jedini koji je preživio tragediju na Kornatu 30. kolovoza 2007. godine je Frane Lučić, koji i danas nosi teške posljedice zbog zadobivenih opeklina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. studeni 2023 14:11