VELIKA INVESTICIJA

Premijer Andrej Plenković je danas obišao gradilište nove bolnice u Rijeci

Nakon obilaska premijer Plenković je istaknuo da je pozitivno impresioniran brzim i kvalitetnim napretkom gradnje
Andrej Plenković
 Robert Fajt/Cropix

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u utorak je obišao gradilište nove bolnice Kliničkog bolničkog centra Rijeka na lokalitetu Sušak i izrazio zadovoljstvo kvalitetnom i brzom izgradnjom.

Obilazak su vodili ravnatelj KBC Rijeka Alen Ružić i državni tajnik u Ministarstvu zdravstva i predsjednik Upravnog vijeća riječkoga KBC-a Željko Plazonić.

Nakon obilaska premijer Plenković je istaknuo da je pozitivno impresioniran brzim i kvalitetnim napretkom gradnje. Naglasio je da je Vlada u jamstva za ovaj projekt uložila 750 milijuna kuna.

"Izvođači su hrvatske tvrtke, Kamgrad i GP Krk, a prema informacijama ravnatelja i predsjednika Upravnog odbora, radovi odlično napreduju i nova bolnica bi se trebala dovršiti do jeseni 2022. godine", rekao je Plenković.

"S ovom velikom investicijom u zdravstveni sustav u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji svi pacijenti će dobiti najbolju skrb. S trećom fazom izgradnje bolnice koja slijedi, KBC Rijeka će se objediniti u potpunosti na ovoj lokaciji", zaključio je premijer.

Radovi na gradilištu nove bolnice za majku i dijete počeli su u rujnu 2019. godine. Tu će biti svi sadržaji trenutno smješteni na lokalitetu Kantrida i Klinici za ginekologiju i porodništvo, zajedno s novim laboratorijskim prostorima.

Osim medicinskih sadržaja gradi se i zgrada tehno-ekonomskog bloka i parkirališni prostori. Nova bolnica imat će osam etaža, od toga dvije podzemne.

U tijeku je izrada idejnog projekta i studije izvedivosti za izgradnju i rekonstrukciju objekata treće faze što će omogućiti preseljenje cijelog KBC-a na jedan lokalitet.

Uz premijera Plenkovića, gradilište nove bolnice obišli su i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, zamjenik riječkoga gradonačelnika Marko Filipović i drugi uzvanici.

U nastavku posjeta Rijeci premijer Plenković odlazi u Brodogradilište 3. maj i na gradilište prometnice koja povezuje kontejnerski terminal na Zagrebačkoj obali i riječku obilaznicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 00:13