PORUKA GRAĐANIMA

PREMIJER ČESTITAO PRAZNIK RADA 'Molimo građane za strpljenje, situacija traži veliki zaokret u vođenju države'

Godine neodgovornog gomilanja dugova i života iznad stvarnih mogućnosti dovele su nas u krizu, poručio je opet premijer
Zagreb, 230414.Nacionalna i sveucilisna knjiznica.U Nacionalnoj i sveucilisnoj knjiznici svecano je otvorena Noc knjige. Otvorenju je nazocila ministrica kulture Andrea Zlatar Violic i premijer Zoran Milanovic.Na fotografiji: Zoran Milanovic.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongracic / CROPIX

ZAGREB - Premijer Zoran Milanović čestitao je hrvatskim građanima sutrašnji Praznik rada, ocijenivši da ga Hrvatska dočekuje u najtežoj situaciji od Domovinskog rata.

“Ovogodišnji Praznik rada Hrvatska obilježava u teškoj gospodarskoj situaciji, najtežoj nakon Domovinskog rata. Godine neodgovornog gomilanja dugova i života iznad stvarnih mogućnosti dovele su nas u krizu i situaciju koja traži veliki zaokret u ponašanju i vođenju države. Vlada je pokazala spremnost da to učini, ali to je projekt koji moze uspjeti samo ako u njemu sudjeluje cijelo društvo. Veliki broj građana dokazao je spremnost na privremena odricanja i strpljenje. Svi mi koji donosimo odluke to moramo cijeniti i dokazati građanima da njihovo odricanje daje rezultate”, istaknuo je Milanović u pisanoj poruci građanima povodom 1. svibnja.

Dodao je kako je Hrvatska ulaskom u EU dobila priliku dokazati se kao zrelo i odgovorno društvo, koje je spremno odlučivati o svojoj budućnosti.

“Svjesni smo da građani još ne osjećaju rezultate Vladine reformske politike, ali zbog budućnosti naše države ne smijemo odustati od promjena i nećemo se prepustiti populizmu”, zaključio je Milanović.

Na zatvorenom dijelu svoje današnje sjednice Vlada je donijela odluku o deklasifikaciji dokumenata Predsjedništva Socijalističke Republike Hrvatske.

U Vladinom priopćenju sa zatvorenog dijela sjednice ne navodi se koji se dokumenti nekadašnje SR Hrvatske deklasificiraju. Pritom se u Banskim dvorima pozivaju na Zakon o tajnosti podataka, prema kojem ta točka dnevnoga reda nosi oznaku “ograničeno”, pa je Vlada ne može objaviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 20:16