BIVŠI GUVERNER HNB-a

PREMIJER IZRAZIO SUĆUT OBITELJI ŽELJKA ROHATINSKOG Plenković: 'Ostavio je trag u oblikovanju i razvoju hrvatskog gospodarstva'

 
 Srdjan Vrancic / CROPIX

Premijer Andrej Plenković u petak je uputio izraze sućuti obitelji umrlog ekonomista i bivšeg guvernera Hrvatske narodne banke Željka Rohatinskog, za kojega je naveo da je ostavio trag u oblikovanju i razvoju hrvatskog gospodarstva.

Plenković ističe kako će Hrvatska pamtiti Rohatinskog kao čovjeka koji je odgovornu dužnost vođenja središnje nacionalne banke obnašao u dva mandata, najdulje od hrvatske neovisnosti.

"Željko Rohatinski ostavio je trag u oblikovanju i razvoju hrvatskoga gospodarstva, a o njegovom profesionalnom radu i doprinosu svjedoče mnoga ugledna priznanja struke", navodi premijer.

Napominje da je Rohatinski za obnašanja mandata dobio nagradu udruženja guvernera europskih nacionalnih banaka kao najbolji guverner, a mjesečnik The Banker proglasio ga je najboljim europskim guvernerom i najboljim centralnim bankarom 2008. godine u globalnim razmjerima.

"U ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno primite, molim Vas, izraze iskrene sućuti", zaključuje Plenković u izrazima sućuti.

Rohatinski je u četvrtak iznenada preminuo u Zagrebu u 68. godini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:56