POČIVAO U MIRU

Premijer je u ime Vlade izrazio sućut obitelji i generalskom zboru povodom smrti Pavla Miljavca

Promicao je zajedništvo, vrijednosti Domovinskog rata i dostojanstvo hrvatskih branitelja kao temelja hrvatske države
 Tomislav Kristo/Cropix/Cropix

Premijer Andrej Plenković uputio je izraze sućuti u povodu smrti Pavla Miljavca istaknuvši da je njegovo ime zabilježeno u temeljima hrvatske države te će njegovo sudjelovanje u Domovinskom ratu te doprinos ustroju i razvoju Oružanih snaga ostati trajno u sjećanju hrvatskih građana.

"S tugom sam primio vijest o iznenadnoj smrti i preranom odlasku generala Pavla Miljavca. Kao načelnik Glavnoga stožera Oružanih snaga profesionalno je i pouzdano radio na jačanju i poboljšanju sposobnosti Hrvatske vojske te razvoju obrambenog sustava", istaknuo je Plenković.

Djelujući kao predsjednik, dodao je, a potom počasni predsjednik Hrvatskog generalskog zbora, promicao je zajedništvo, vrijednosti Domovinskog rata i dostojanstvo hrvatskih branitelja kao temelja hrvatske države.

Premijer podsjeća da je Miljavac svoj obol dao i hrvatskom političkom životu. Bio je ministar obrane te zastupnik u Hrvatskom saboru, angažirano radeći na zaštiti interesa hrvatskih branitelja i čuvanju stečevine Domovinskog rata.

"Uime Vlade i osobno, obitelji i Hrvatskomu generalskom zboru upućujem izraze iskrene sućuti i dubokog poštovanja."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:19