SPOSOBNOST I SNAGA

Premijer, ministar i ravnatelj policije pripadnicima MUP-a čestitali Dan policije

‘Na vama je da svojim kompetencijama, znanjem i požrtvovnošću i nadalje budete dostojni čuvari sigurnosti svih građana‘
Davor Božinović i Andrej Plenković
 Boris Kovacev/CROPIX

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ravnatelj policije Nikola Milina čestitali su u srijedu djelatnicima MUP-a Dan policije i blagdan njihova zaštitnika svetog Mihovila.

"Zahvaljujemo vam na odgovornom, profesionalnom i stručnom doprinosu u održavanju povoljnog stanja sigurnosti u proteklih godinu dana, koju su obilježile zahtjevne okolnosti i sigurnosni rizici novog, ne potpuno predvidivog raspona. No neovisno o svim izvanrednim zadaćama kojima ste se promptno i doraslo prilagodili, svoje redovne profesionalne dužnosti nastavili ste obavljati u kontinuitetu - sustavno i posvećeno.

Svakodnevno predano brinući o zaštiti ustavnopravnog poretka naše domovine, sigurnosti hrvatskih i europskih građana, kao i svih posjetitelja Lijepe naše, još ste jednom pokazali sposobnosti i snagu zajedništva hrvatske policije te potvrdili da ste drugo ime sigurnosti.

Na vama je da svojim kompetencijama, znanjem i požrtvovnošću i nadalje budete dostojni čuvari sigurnosti svih građana, a mi ćemo vas na tom putu nastaviti svesrdno podržavati jačajući institucionalne - infrastrukturne, tehničke i obrazovne - kapacitete sustava unutarnjih poslova za vaš sigurniji i kvalitetniji rad na terenu", navode u čestitci ministar i ravnatelj policije.

Dan policije MUP će u srijedu obilježiti svečanom akademijom na Policijiskoj akademiji u Zagrebu s početkom u 11,30 sati.

U 17 sati predsjednik RH Zoran Milanović upriličit će prijam u prigodi Dana policije na kojemu će uručiti odlikovanja policijskim postajama te aktivnim i umirovljenim djelatnicima MUP-a.

I predsjednik Vlade Andrej Plenković čestitao je u srijedu djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova Dan policije i blagdan njihova zaštitnika svetog Mihovila te im je zahvalio na njihovu nemjerljivu doprinosu kao čuvarima sigurnosti svih građana.

"Zahvaljujem vam na časnoj i profesionalnoj službi i nemjerljivom doprinosu kao čuvarima sigurnosti svih građana", napisao je Plenković na Twitteru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:57