PRVA U NIZU REFORMI

PREMIJER NA SJEDNICI VLADE 'Ukidamo pečate, oni su relikt prošlosti. Tako mijenjamo poslovnu klimu!'

 Dragan Matić / EPH

ZAGREB - Nakon što provedu analizu naših predloženih mjera navedenih u Nacionalnom programu reformi, siguran sam da će u Europskoj komisiji promijeniti mišljenje i prognoze o rastu hrvatskog gospodarstva, rekao je na sjednici Vlade premijer Tihomir Orešković.

Dodao je kako je Komisija svoju procjenu temeljila na podacima iz zadnjeg kvartala 2015. godine kada je rast bio manji od očekivanog.

- Kada vide naše brojeve promijenit će mišljenje, poručio je premijer.

Podsjetimo, u utorak se snizila svoju procjenu od 2,1 posto na 1, 8 posto.

Orešković se pohvalio potvrdom EK o očekivanom ovogodišnjem deficitu na razini od 2,6 posto BDP-a, na kojoj ga planira i Vlada.

- To je realan plan i to je i Europska komisija uočila, rekao je Orešković.

Vlada je danas na sjednici provela jednu od reformi iz svog programa. Iz uporabe su u potpunosti izbacili pečate, premijer ih je nazvao 'reliktima prošlosti'

- To će poboljšati poslovnu klimu i doprinjeti modernizaciji poslovnih procesa. Također, to bi trebalo rezultirati značajnim uštedama, rekao je ministar gospodarstva Tomislav Panenić.

Premijer Orešković je podsjetio i da u postupku pokretanja poslovanja od svih članica Europske unije pečat upotrebljavaju još samo Irska i Grčka.

- Njegovo ukidanje bit će pozitivan signal,. Svi koji ga imate možete ga staviti u ladicu za uspomenu, rekao je premijer.

Ujedno je i osnovana radna skupina za praćenje provedbe ukidanja pečata, a na čelu joj je Jakša Puljiz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:58