ČEKA SE SUPOTPIS

PREMIJER NE ŽURI SA SMJENOM ŠEFA SOA-e Ovaj tjedan sigurno neće potpisati, a sljedeći tjedan odlazi u posjet Berlinu...

 EPH

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović potpisala je prije 21 dan smjenu ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića, a premijer Tihomir Orešković još nije stavio supotpis na tu odluku, a doznajemo da to neće učiniti još neko vrijeme. U tom slučaju može se očekivati da će se odnosi između predsjednice i premijera još zaoštriti. Naši izvori u Banskim dvorima otvoreno govore da je predsjednica napravila grešku kad je požurila i samostalno potpisala razrješenje šefa SOA-e.

Problem je, tvrde, što se na taj način neljudski postupilo prema čovjeku koji je vodio službu i imao uspjeha, pogotovo oko razotkrivanja afere oko arbitraže sa Slovenijom. Premijer sigurno neće žuriti sa stavljanjem potpisa na Lozančićevo razrješenje, a ni s mogućim sastankom s predsjednicom, tvrde nam sugovornici. Ovaj tjedan sigurno neće potpisati, sljedeći tjedan odlazi u posjetu Berlinu.

Na Pantovčaku pak tvrde da je predsjednica sve dogovorila s premijerom i da je on dobro znao kada će ona potpisati razrješenje.

Naši izvori tvrde kako je na sastanku 2. veljače premijeru rekla da želi razriješiti Lozančića te mu je kazala da on izabere nasljednika. Potom je pozvala Lozančića i rekla mu da nema povjerenja u njega. Ponudila mu je da odstupi i odabere veleposlanstvo u kojem želi raditi. Lozančić je zatražio mjesec dana za odluku, a predsjednica mu je dala tri dana. Trećeg dana, 5. veljače, kažu naši izvori, predsjednica se sastala s premijerovim šefom kabineta Nevenom Zelićem te mu rekla da će toga dana potpisati razrješenje. Dakle, premijer je morao znati, kažu izvori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 06:55