GRADNJA MOSTA

Premijer obišao gradilište Pelješkog mosta: ‘Bit će spojen do kraja godine, a sve gotovo 2022.‘

Gradilište Pelješkoga mosta premijer je obišao s ministrima Josipom Aladrovićem i Radovanom Fuchsom
Andrej Plenković, Josip Škorić
 Bozo Radic/Cropix

Premijer Andrej Plenković danas je obišao gradilište Pelješkog mosta i kratko je objasnio u kojoj se fazi nalaze, javlja N1.

- Predstavili smo važan korak u izgradnji Pelješkog mosta za koji očekujemo da bude spojen do kraja godine, a da bi sve skupa bilo gotovo 2022. Glavni prioritet je osigurati integritet državnog teritorija Republike Hrvatske. Veselimo se da će projekt biti realiziran za samo godinu dana - kazao je premijer.

Gradilište Pelješkoga mosta premijer je obišao s ministrima Josipom Aladrovićem i Radovanom Fuchsom, koji danas borave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Na gradilištu Pelješkoga mosta danas je stup na kopnu spojen s prvim stupom postavljenim u moru. Stupovi nad morskom površinom ocrtavaju trasu buduće prometnice. Nastavljaju se i montaža i zavarivanje segmenata čelične rasponske konstrukcije, piše N1.

Premijer Plenković sudjelovat će i na Završnoj konferenciji u povodu završetka Ugovora o bespovratnim sredstvima za projekt Studentskog doma Sveučilišta u Dubrovniku i svečanosti otvorenja Studentskog doma.

Slijedi sastanak sa županom Dubrovačko-neretvanske županije Nikolom Dobroslavićem i gradonačelnikom Grada Dubrovnika Matom Frankovićem.

Potom će, u nazočnosti premijera Plenkovića, ministar Aladrović i župan Dobroslavić potpisati Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014. – 2020.

image
Bozo Radic/Cropix
image
Bozo Radic/Cropix
image
Bozo Radic/Cropix
image
Bozo Radic/Cropix
image
Bozo Radic/Cropix
image
Bozo Radic/Cropix
image
Bozo Radic/Cropix
image
Bozo Radic/Cropix
image
Bozo Radic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:50