ANDREJ PLENKOVIĆ

Premijer objavio detalje: ‘Ostaje niži PDV za plin, grijanje iz toplinskih stanica, brikete, pelete...‘

Najavio je da će se ići i u izmjene Zakona o doprinosima, čime će se, kaže, na još jedan način poboljšati položaj umirovljenika

Andrej Plenković

 Davor Pongracic/Cropix

Nešto iza 14 sati NSK-u u Zagrebu je počela sjednica Vlade, a premijer Andrej Plenković na početku je održao uvodni govor.

Premijer je na samom početku čestitao svim ženama povodom jučerašnjeg Dana žena, a zatim je nastavio s političkim aktualnostima.

“Najprije da se osvrnem na ovu jučerašnju raspravu u vezi Zakona o trgovini u Saboru. Prema riječima ministra Filipovića, ona je bila dobra. Ideja je regulirati rad nedjeljom, tj. omogućiti velikom broju naših sugrađana koji rade nedjeljom da ostanemo na režimu od samo 16 radnih nedjelja. Vjerujem da ćemo u ovih nekoliko mjeseci prilagodbe, koje ćemo imati od 1. srpnja do 1. siječnja, ostaviti dovoljno vremena svim poslodavcima da se organiziraju kako bi novi režim funkcioniraju od početka iduće godine”, rekao je Plenković pa se osvrnuo i na današnji posjet Omišu, javlja N1.

“Također, danas smo Butković i ja bili u Omišu. Tamo je spojen most preko rijeke Cetine, zaista spektakularan”, rekao je Plenković.

Osvrnuvši se na posjet danske premijerke, rekao je da je izrazito važna gospodarska tema bila ulaganje u kritičnu infrastrukturu: “A to sigurno jest zasigurno terminal u Rijeci – vrata Hrvatske.”

“Spomenuo bih i nekoliko važnih točaka koje su danas na sjednice Vlade, a to je prije svega izmjene zakona o PDV-u. Dakle, zadržat ćemo najnižu stopu PDV-a na isporuke plina i grijanja iz toplinskih stanica, plus naknade za isporuku ogrjevnog drva, peleta i briketa. Na taj način omogućujemo svima da se po najnižoj stopi opsrkbe ovim vrstama energenata.”

Najavio je da će se ići i u izmjene Zakona o doprinosima, čime će se, kazao je, na još jedan način poboljšati položaj umirovljenika.

“Ovim izmjenama ukidamo dodatni doprinos za zdravstveno osiguranje. Na ovaj način, uz već ranije izmjene, ukidamo još jednu iz onih kriznih mjera koje su se donosile 2009., 2010. godine i idemo”, rekao je Plenković.

“Danas ćemo imati na Vladi i spremne zakone reforme zdravstva. I tu zaokružujemo još jednu točku našeg izbornog programa. Riječ je o strukturnim reformama. Idućeg tjedna ćemo imati i Zakon o trgovini, i reformu zdravstva, i veliki paket mjera potpore”, zaključio je Plenković, javlja N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:28