BLAGDAN SV. MIHOVILA

Premijer Plenković čestitao Dan policije i policajcima zahvalio na požrtvovnosti

Druženje s građanima održat će se u subotu na Jarunu, gdje će posjetitelji moći vidjeti opremu i obučenost svih rodova policije

Andrej Plenković

 Damjan Tadic/Cropix

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je pripadnicima MUP-a čestitao Dan policije te im zahvalio na požrtvovnosti i doprinosu sigurnosti.

"Poštovane policajke i policajci, čestitam vam Dan policije i blagdan sv. Mihovila. Zahvalan sam vam na požrtvovnosti i iznimnom doprinosu kako bi Hrvatska i naši sugrađani bili sigurni", objavio je premijer na Twitteru.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina ranije su u svojoj čestitci poručili kako sigurnost postaje prioritetna globalna politika, a uloga sustava unutarnjih poslova i policije unutar toga nezaustavljivo se širi.

Svečanost obilježavanja Dana policije započela je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Mirogoju kod Zida boli, na središnjem križu u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu prvog predsjednika Franje Tuđmana te na krematoriju kod zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata.

Svečana akademija počela je u 11 sati u Policijskoj školi „Josip Jović“, a najzaslužnijima će biti dodijeliti zahvalnice, priznanja i nagrade.

Druženje građana i plavaca, nakon dvogodišnje stanke, nastavlja se u subotu na Jarunu, gdje će posjetitelji moći vidjeti opremu i obučenost svih rodova hrvatske policije, doživjeti prevrtanje vozila u simulatoru, postati forenzičari na jedan dan, sudjelovati u očevidu, razgledati opremu i vozila svih ustrojstvenih jedinica policije te doznati kako mogu postati dio policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:23